Haige kokk põhjustas düsenteeriapuhangu

31. juuli 2001, 09:10

Firmadele lõunasööke laiali vedavas toitlustusfirmas töötanud düsenteeriahaige kokk võis juuli lõpus Tartus lahti päästa düsenteerialaine, mille tõttu haigestus raskesse kõhutõppe üle kümne inimese, kirjutab Postimees.

21. juulil jõudis Tartu nakkushaiglasse kaks haiget, kellel mõlemal diagnoositi düsenteeria. Kumbki oli kaks päeva varem oma firma kontoris söönud kala-munarooga, mille oli valmistanud toitude valmistamise ning laialiveo firma OÜ Talder.

Järgmistel päevadel lisandus haigeid veelgi, nemad olid söönud Talderist pärit hakk-?nitslit.

Mis täpselt nakatumise põhjustas, ei soostunud Tartu tervisekaitsetalituse vaneminspektor Sirje Plank veel ütlema. ?Haigustekitaja pidi toidu sisse sattuma inimkäte läbi,? ütles ta.

Pärast haigusjuhtude ilmsiks tulekut kontrollis tervisekaitsetalitus kõigi Talderi töötajate tervist ja avastas ühel kokal düsenteeriapisiku, kuigi mingeid kaebusi tal polnud esinenud.

Tartumaa veterinaarkeskuse mitteloomse toidu hügieeni peaspetsialist Karin Tiido ütles, et tegelikult on düsenteeriapisikut saadud nii Talderi kui sama katuse all asuva Reinu toidukaupade roogadest.

Töö Talderis on peatatud. Päevas umbes 200 inimese toidu kohale toimetanud Talder jääb düsenteeria tõttu ilma kümnetest tuhandetest kroonidest. Kui paljud kliendid firma teenetest pärast töö taaskäivitumist loobuvad, ei osanud Lehis prognoosida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing