Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

PM: Leiva täpne koostis saab tarbijale poes avalikuks

27. veebruar 2006, 07:44

Eesti Leivaliit kavatseb pagaritööstustele kehtestada täpsed nõuded, et pood ei saaks inimesele ehtsa rukkileiva pähe müüa vähese rukkijahusisaldusega leiba.

Nõuded puudutavad leivatoodete koostist, mis peaks pakendil täpselt kirjas olema. Leivaliidu presidendi Neeme Raigi sõnul on praegu on nii palju eksitavat infot, kirjutab Postimees.

«Inimene peab teadma, mida ta sööb ja mida talle võib-olla vale nime all kaela määritakse,» ütles Raig, kes on ka ASi Pere Leib nõukogu esimees.

Et tagada leivatootjatele võrdsed konkurentsitingimused ning et toote nimetused enam tarbijat ei eksitaks, on leivaliit välja töötanud uue toodete klassifikatsiooninimekirja.

Nimekirja järgi võib rukkileivaks nimetada vaid 90protsendilise või suurema rukkijahu sisaldusega leiba.

«Kui leivas on rukkijahu sisaldus 51–90 protsenti, siis tuleks seda nimetada segaleivaks, veel madalama rukkijahu sisaldusega leiva õige nimi on peenleib,» selgitas Raig.

Leivaliidu plaani järgi tuleks leiva täpne koostis pakendile märkida. «Kuigi see on mõne toote puhul ka praegu nii, ei tea tarbijad enamasti, et näiteks 51protsendilise rukkijahu sisaldusega leib ei ole veel rukkileib,» märkis Raig.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing