EPL: Eurooplased põlgavad Eesti kama maitse pärast ära

15. mai 2006, 07:24

Kuigi toiduainemessi Grüne Woche külastajate hinnangud kamale olid kiitvad, ei leidunud aga ühte suurostjat, kes selle vastu tõsist huvi oleks ilmutanud.

'Šveitslastega pidime juba lepingu allkirjastama, kuid nad loobusid – kama maitse pidavat seal tehtud uuringu järgi nende ostjaile võõras olema,' kurtis ASi Pere Leib Tootmine Pärnu tootmisüksuse juht Toomas Mölder Eesti Päevalehele.

Nii tuleb eestlastel ise ära süüa kuus tonni kamajahu, mis Pärnus asuv kamatehas on müügihooajaks valmistanud. Aastas koguneb toodangu mahuks 300 tonni, millest kuus tonni on uudistootena mahekama.

Mölderi sõnul hakati mahepõllumajanduses kasvatatud rukkist, nisust, odrast ja hernest mahekama valmistama just seetõttu, et nii kodumaine kui ka Euroopa tarbija on hakanud eelistama mahetooteid. Kuna tootja tahab saada oma toodangust ka kõrgemat hinda, on mahekama tavalisest kamast veidi kõrgema hinnaga, mis jääb krooni piiresse.

Maailma suurim kamatööstus võttis tuurid üles juba aprillis, toodangu hulk tipneb juunis-juulis, 99,9 protsenti toodangust söövad ära eestlased ise, ülejäänu veetakse lätlastele.

ASi Pere Leib Tootmine müügiosakonna juhataja Niina Hermann tunnistas, et nii kama kui ka mahekama vastu tuntakse suurt huvi, aga tõenäoliselt jääbki kama ikkagi eestlaste toidulauale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing