Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

PM: Eesti Maatoidu tunnustuse said nii koduvein kui linnasekook

26. mai 2006, 07:52

Maatootjate toidu lõhna, maitset ja välimust hinnanud žürii andis eile enam kui 30 võistelnud tootest ametliku tunnustuse 28-le.

Kui teist korda toimunud maatoitude konkursil Jänedal moodustasid enamiku piima- ja lihatooted, mis erinesid poes müüdavatest kas lisandite või valmistamisviisi poolest, siis tunnustuse said ka kodus tehtud vein, kuivatatud kibuvitsamarjad ning rukkitoit, mida saab süüa vaid Sangastes, kirjutab Postimees.

Rukkitoite esitlenud Silva Pubi esindaja Ly Nõmm ütles, et kuna neil on Sangastes loomisel rukkirestoran, siis mõtlesid nad välja ka rukkimenüü.

Kõige eripärasemaks võib siiski pidada nende valmistatud linnasekooki, millist Eestist teist ei leia. Koogi retsepti ei soovinud Nõmm avaldada. 'Ütlen vaid, et üheks koostisosaks on linnased, mida muidu vaid õllega seostatakse,' naeris Nõmm.

Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuhi Ave Kingu sõnul arvestas maatootjate söögi- ja joogipoolist hinnanud žürii ka legendi või lugu, mis toiduaine või toote juurde käib.

'Lisatud on ainult allikavett ja suhkrut. Pärmi ega säilitusainet pole kasutatud,' rääkis Alatskivi kandis mahetootmisega tegeleva Vikerkaare talu perenaine Juta Vahi.

Konkursil tõmbasid endale tähelepanu ka Hiiumaa firma Pihlamari OÜ valmistatud porgandimoos ja kuivatatud kibuvitsamarjad meega, mis paistsid välja väga isuäratavad.

Kohati oli kuulda žüriiliikmete vaidlusi, kas eestimaistest toodetest ja eestlaslikul viisil valmistatud kebab on ikka Eesti maatoit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing