Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Külmad paduvihmad morjendavad brasiillasi

Liis Kängsepp 06. detsember 2008, 15:14

Rio de Janeiro elanikud, cariocad, on mures – ilm on puhta hulluks läinud. Mures on ka turistid, kes on tulnud siia sooja suve otsima, selle asemel on aga leidnud eest pilvise ja vihmase Brasiilia.

„Ma olen siin juba pea kaks nädalat olnud, aga päevitus on ikka täiesti olematu,“ ohkan isegi teiste gringodega olmeprobleemide üle arutledes, „eile üritasin randa minna, aga tuul oli ülitugev ja liiv lendas niisuguse kiirusega, et tundus, nagu oleks keegi nööpnõelu säärtesse surunud.“

Need olid vist jaapanlased, kes peavad ilmast rääkimist ebaviisakaks – miks vestelda asjadest, mis on kõigile ilmselged. Sellest hoolimata on ilm siiski inimeste jututeema number üks. Ja ilmselt eriti Brasiilia lõunaprovintsides, kus tugevad paduvihmade tõttu on hukkunud sadakond inimest, koduta jäänud kümneid tuhandeid ja sajust mõjutatud üle miljoni inimese.

„Kunagi pole olnud sellist jama, et sajaks nii kaua järjest,“ kinnitavad mulle kõik kohalikud, kes isegi on pisut endast väljas – pilvine ilm ajab neid masendusse. Randa ei saa minna, sest päikest pole, ja pidevalt ainult sajab-sajab-sajab.

„Tavaliselt peaks meil praegu olema 40 kraadi sooja, aga tuhkagi,“ laiutavad nad vabandavalt käsi ning ohkavad, „ilm võiks ikka juba soojemaks minna.“

Huvitav, kas kohalikele ajakirjanikele on juba antud käsk helistada õlletootjatele ja uurida, kas müük läheb kehvasti, mõtlen vaikselt omaette, kuid samaaegselt „kehvade“ ilmastikuolude üle rõõmustades. 26 soojakraadi on täiesti paras temperatuur suve nautimiseks.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 19:14
Otsi:

Ava täpsem otsing