Minule meeldib, kui mulle müüakse

20. oktoober 2014, 11:00
Aira Tammemäe
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141020/NEWS/141029992/AR/0/AR-141029992.jpg

Ei ole nõus väitega, et eestlasele ei meeldi müümine. Eestlane - nagu ka rootslane, prantslane või venelane - ei talu halba müüki. Müügi puhul on aga nii, et mida selgemalt me tajume müüki müügina, seda kehvem see on. Hea müük toimub justkui muuseas, jätab ostjale hea tunde ning keskendub tema jaoks olulisele väärtusele. Sellist müüki naudin ma alati.

Nädal tagasi läksin ma tütrega kauplusesse "Kangas ja Nööp" vaatama, kas ehk leiame koju uued kardinad. Oli tööpäeva õhtu ja me mõlemad üsna tülpinud. "Kangas ja Nööp" on üks kümnetest kohtadest, kust Tallinnas kardinakangast osta ja see ei olnud sugugi esimene, mida külastasime. Veetsime kangaid uurides kaupluses oma 20 minutit. Müüja oli olemas, tegeles mõõdulaua juures kangaste korrastamisega, aga pidas meid vaikselt silmas ja naeratas iga kord, kui pilgud kokku sattusid. Ta ei tormanud oma abi pakkuma, aga oli olemas kohe, kui ilmse küsimise sooviga tema poole vaatasin.

Loe Äripäeva teemaveebist bestsales.ee, kuidas müük kangapoes edasi läks ning mis emotsioonid see osapooltes tekitas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. October 2014, 11:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing