Unistuste tööandja võib tulla "eikusagilt"

27. jaanuar 2016, 07:00

Anu-Mall Naarits Marketingi Instituudi juht ja konkursi Unistuste Tööandja korraldaja Anu-Mall...
Foto: Meeli Küttim

Unistuste tööandjaks võib kerkida ka väike ja vähetuntud ettevõte, kirjutab Marketingi Instituudi juht ja konkursi Unistuste Tööandja korraldaja Anu-Mall Naarits.

Parima tööandja leidmise konkursid ei peaks näitama ainult seda, mida üldiselt kiidetakse, aga ka seda, mis põhjusel. Tihti näeme, et välismaise nimega ettevõtetesse tahetakse tööle minna arvamusega, et seal on palju rahvusvahelist tööd ja kiire karjääri võimalus. Tuleb aga välja, et ettevõttes töötades keskendutakse hoopiski Eesti turule ning rahvusvaheline karjäär on võimalik üksikutele. Veel võib selguda, et ettevõtte praegused töötajad hindavad hoopiski kõrgemalt võimalust hoida töö ja isiklik elu tasakaalus ning kiidavad ettevõtet kui ausat palgamaksjat. Võite kujutada ette, missugust frustratsiooni tunnevad rahvusvahelist karjääri himustavad töölesaajad sellises ettevõttes.

Igale tööandjale on oluline tuua oma tööandja brändi loomisel esile just see, millega teistest eristutakse ning missugustele tööotsijatele on see kõige sobivam töökoht, mitte ainult olla tuntud ja usaldusväärne.

Väiksem pingutab sageli rohkem

Iga tööandja, olgu ta suur või väike, tegutsegu ükskõik kui atraktiivses valdkonnas, konkureerib tööjõuturul samade inimeste pärast. Eesti Energia, rahandusministeeriumi või Tallinna Sadama tüüpi organisatsioonidesse tahab võib-olla raamatupidajateks või klienditeenindajateks palju rohkem inimesi, sest nad arvavad, et seal on soe, mugav, turvaline kellast kellani töö, mis võib erilise pingutuseta kesta aastakümneid.

Tõmbekeskustest eemal asuva puitmajade tehase raamatupidajaks ei kipu arvatavasti just paljud. Kui võrrelda antud organisatsioonide töökuulutustele klikkimist, võib vahe olla 1000kordne. Kuid kas see tähendab, et n-ö eikusagil on tööandja panus töötajatesse kehvem? Ei pruugi olla. Võib ka olla täpselt vastupidi.

Väike on uuendusmeelsem

Võib ju ka küsida, miks siis suured ja tuntud organisatsioonid sama edukalt unistuste tööandjaks ei kvalifitseeru, nagu nad panevad kinni tuntuse põhjal koostatud edetabelid? Jah, ka suurte ja rikaste organisatsioonide seas on märgata ambitsiooni olla parimaks kuulutatu ning tihti nad võivad isegi pakkuda oma töötajatele rohkem hüvesid. Võrreldes seda aga nende tegelike võimalustega, tuleks suurtel pingutada palju enam, et innovatsiivsuses jõuda järgi väiksematele vendadele.

Suurtele ja tuntust nautivatele organisatsioonidele pole inimressurssi panustamine sageli prioriteet, kuid väiksemad ei suudaks ilma tugeva tööandjabrändita püsida rahvusvahelises konkurentsis. Nii võibki vabalt juhtuda, et kusagil Kagu-Eestis on töötaja rahulolu märksa kõrgem kui pealinnas. Kui sa organisatsiooni juhina sõidad hommikul tööle mõttega, mida head teha oma töötajate heaks täna, siis on ka sinu juhitav ettevõte potentsiaalne unistuste tööandja.

Jälgi Äripäeva sotsiaalmeedias
Äripäeva uudiskiri

Telli värsked majandusuudised oma meilile. Liitu Äripäeva uudiskirjaga:

* E-mail:

* Nimi:

Täname, et tellisite Äripäeva uudiskirja!

Saatsime teie e-posti aadressile liitumise kinnituskirja.

Kui kinnituskiri pole teieni jõudnud, kontrollige, kas sisestasite aadressi õigesti. Küsimuste korral võtke ühendust online@aripaev.ee.

Tellitud uudiskirjast saate loobuda iga saadetud uudiskirjaga.

Märksõnad

Toimetaja valik

NanoFlowcell 11:00 23. juuli 2016

Soolveega sõitev auto kimab börsile

2 Liechtensteinist pärit elektriautode tootja NanoFlowcell AG teatas plaanist tulla järgmisel aastal börsile ning alustada revolutsiooni autotööstuses.
12:33 23. juuli 2016

IMF juht läheb kohtu alla

07:30 22. juuli 2016

Vargus maksuameti koduõuel

9
12:30 22. juuli 2016

Viimane VHSi tegija andis alla

10:45 22. juuli 2016

Kas Apple tuleks maha kanda?

2

Arvamused

Sisuturundus

Fotod ja videod

Investor Toomas

Investor Toomase portfelli hetkeseis:

252 400 €

RAHA

21%

AKTSIAD

79%
Aktsiaportfelli graafik
1k
6k
1a
5a
max
 
Portfelli uuenemise samm 1 päev

Ühisinvesteerimine

Börsiuudised

10:00 22. juuli 2016

Ekspress Grupp laiendab haaret

Indeksid

Indeks
Periood

Tallinna börs

  % EUR
Arco Vara--
Tallinna Kaubamaja--
Silvano Fashion--
Merko Ehitus--
Harju Elekter--

Uudised

09:00 22. juuli 2016

Bezos möödus Buffettist

Kasulikud


Äripäev meenutab


Kõik eramaja ehitusest 2016

Miks kasutada majaehitusel projektijuhtimise teenust?

Äri eduks

Äripäeva kliendiblogi

    Konverentside laadimine

Kasulikud pakkumised

Autorollo afäär

Rosimannus

Suur ülevaade: kuidas kõik toimus

Äripäeva TOPid

Palga TOP

Rikaste TOP

Dividendide TOP

Gaselli TOP

TOP 100

Juubel

Vabalt!

Edulugu nimega Sylvester

Paberlehe PDF

Täname
Täname, et teatasite sobimatust kommentaarist.

Sulge
Saada vihje
Äripäev ootab lugejatelt vihjeid huvitavate ja põnevate sündmuste või teemade kohta. Saada vihje siit ja võib-olla just Sinu info põhjal ilmub peatselt lugu Äripäevas. Vihje saatja võib jääda anonüümseks.