Tesla Paldiskisse

19. mai 2017, 07:00
Andrus Kuus
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170519/OPINION/170519641/AR/0/Andrus-Kuus.jpg

Eesti võimalus on aidata hiiglastele konkurentsieeliseid luues sellest ise kasu lõigata, kirjutab Bigbanki Eesti maajuht Andrus Kuus.

Hiljuti sai Põhjamaades suurt tähelepanu kaubandushiiu Amazon Põhjala IT-keskuse Amazon Web Services rajamise otsus Stockholmi, mille peale soomlased oli väga nördinud: miks mitte Helsingisse? Miks meie kehvemad oleme?

Kui palju kordi oleme mõelnud sama – miks peavad kõik olulised peakontorid/tehased/keskused asuma Helsingis ja Riias, mitte Tallinnas või Eestis? Meie geograafiline asend on vaat et parim – 400 kilomeetri raadiuses on Stockholm, Helsingi, Peterburg ja Riia, mõjusad tõmbekeskused. Maismaaühendus Euroopaga on hea ning peagi, kui veidi unistada, saame kiiresti Varssavisse või isegi Berliini. Helsingi-Tallinna tunneli idee ühendaks ka Helsingiga.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2017, 14:42
Otsi:

Ava täpsem otsing