Palk avalikuks - mis siis ikka juhtub?

19. mai 2017, 06:45
ajakirjanik Märt Belkin
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170519/OPINION/170519640/AR/0/AR-170519640.jpg

Korraks on palkade avalikustamise järel piinlik, edasi aga aitab see teha otsuse, kus edasi töötada, arutleb Äripäeva ajakirjanik Märt Belkin.

Entusiastlik ja särav loovjuht, väga efektiivne puhastusteenindaja või klientide armastatud klienditoe spetsialist teenivad kindlasti rohkem kui nende ametikaaslased, kes käivad tööl vaid selleks, et kuu lõpus laekuks pangakontole kokku lepitud summa. Või on see ikka nii?

Hea töösuhte alus on usaldus. Tööandja peab uskuma, et töötaja on oma tööle pühendunud ning rakendab kõiki võimeid täiel määral. Töötaja peab olema kindel, et tööandja on temaga aus ning loob talle keskkonna, kus ta oma võimeid täiel määral rakendada saab – ja maksab talle väärilist töötasu.

Palkade firmasisene avalikustamine on maailmas, eriti USAs tõusev trend. Näiteks on firma sees teada kõikide ökopoeketi Whole Foods töötajate palgad. Üsna väike sotsiaalmeediafirma Buffer on esile toonud koguni konkreetsed põhjused ja faktorid, mida firma väärilise töötasu maksmisel silmas peab.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2017, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing