Andke Taavile võimalus!

14. märts 2014, 10:14

Nii nagu teie, pean ka mina harjuma mõttega, et Eesti peaministriks võib saada Taavi Rõivas. Paljudele see mõte ei meeldi, aga mulle meeldib, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Alyona Stadnik.

Mind paneb imestama ühiskonna suhtumine: noor, kogenematu, ei saa tõsiselt võtta, lapspeaminister. See on emotsioonide põhjal järelduste tegemine.

Ma ei saagi aru, kas asi on Rõivase vanuses, isiksuses või ühiskonnas, kes lihtsalt teda ei tunne. Mina ka Rõivast isiklikult ei tunne, tean temast sama palju kui keskmine eestlane. Rõivas on töötanud justiitsminister Märt Raski nõunikuna, ASi IT Grupp suurklientide haldurina, rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo nõuniku-büroojuhatajana, Tallinna Haabersti linnaosa vanemana ning peaministri nõunikuna.

Ta ei ole otse koolipingist tulnud. Rõivas tegutseb poliitikas Reformierakonna liikmena alates 1998. aastast. Ta on olnud Tallinna linnavolikogu liige ning riigikogu liige, alates 2009 riigikogu rahanduskomisjoni esimees. Alates 2012 on ta sotsiaalminister. Ta on saanud valijate hääli rohkem kui näiteks Jürgen Ligi ja Urmas Reinsalu.

Olgem ausad, ega Reformierakonnal ei olnud ju palju variante. Rõivas on tubli, kiiret karjääri teinud poliitbroiler, kelle kapis pole praegu teadaolevalt luukeresid. Ta on elurõõmus ja töötahet täis. Tema vanuses just jõutaksegi tegelikult kõige rohkem ära teha. Ta on nagu viieline koolilaps, teeb seda, mida kästakse. On eeskujulik, ja selle eest antakse nüüd kommi. Ja mis selles halba on?

Kui mina peaksin tema vanuses (34) Äripäeva peatoimetajaks saama, siis pole ma küll nõus sõimu kuulama, et olen selleks liiga noor. Andke Taavi Rõivasele võimalus ennast tõestada ja näidata, et ka noorelt saab suuri asju teha. Mart Laar oli peaminister nooremalt kui Rõivas, ja pealegi, seadus seda ei keela. Presidendiks saab alates 40. eluaastast, peaministri suhtes sellist piirangut ei kehti.

Mul on kahju, et Rõivast sotsiaalmeedias sõimatakse. Et ta peab taluma kogu seda viha, mis tema peale välja valatakse – suuresti on see viha tegelikult suunatud hoopis Reformierakonna vastu. Kahju, et ta peab päästma Reformierakonna kehva mainet. Soovin talle selles raskes töös häid abilisi!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2014, 08:35
Otsi:

Ava täpsem otsing