Päev börsil: Ebola hirmutas Jaapani börsi

29. detsember 2014, 10:09
Globaalsed turud.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141229/BORS/141229896/AR/0/AR-141229896.jpg

Ehkki Aasias börsid valdavalt tõusid ja regiooni aktsiaturgude liikumist kajastav MSCI Asia Pacific indeks kerkis Hiina aktsiate juhtimisel 0,5%, siis Jaapani börsi raputas veidi uudis võimalikust Ebola juhtumist.

Jaapani Nikkei lõpetas päeva 0,50% madalamal pärast tervishoiuministeeriumi teadaannet selle kohta, et Tokyos testitakse ühel mehel võimalikku Ebola nakkust. Lisaks Ebola-kartusele, tegi investorite meele reedel mõruks teade, et inflatsioonimäär langes novembris aasta madalaimale tasemele 0,7% peale. Kuu varem oli see näitaja 0,9%.

Nimelt on riigi peaminister Shinzo Abe juba mõnda aega püüdnud deflatsiooni peatada ja seadnud inflatsiooni eesmärgiks 2%. Jaapan ei ole aga kaugeltki ainus riik, kus inflatsioon on viimastel aegadel kahanema hakanud, vaid see on globaalne trend, millele on tublisti hoogu juurde andnud kukkunud nafta hinnad.

Mujal Aasias tegi korraliku languse ka lennufirma AirAsia (AIRA) aktsia, kukkudes Malaisia börsil 13% uudise peale, et üks ettevõtte lennukitest on 162 reisijaga kaduma läinud.

Hiina Shanghai Composite indeks kerkis 0,33% ja Hongkongi Hang Sengi indeks viskas 1,74% peale Hiina keskpanga teadet uuest regulatsioonist, mille järgi muudetakse uuest aastast pankade eeskirju selle kohta, kuidas laenude-hoiuste suhtarve arvutatakse. Selle sammuga tõusevad summad, mida pangad saavad tulevikus välja laenata.

Austraalia ASX 200 aktsiaindeks lõpetas päeva 1,47% ja India Sensex 30 indeks 0,76% kõrgemal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2014, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing