Goldman: toorainete hinnad hakkavad tõusma

18. jaanuar 2016, 11:51
Nafta tootmine
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160118/BORS/160119737/AR/0/AR-160119737.jpg

Ajal, mil nafta hind on langenud alla 30 dollari barrelist, prognoosib investeerimispank Goldman Sachs toorainete hindadele tõusu.

„2016. aastal toimub fundamentaalnäitajate korrektsioon, mis tasakaalustab turge ja loob uue pullituru, mis algaks aasta lõpus,“ ütles CNBC-le antud intervjuus Goldman Sachsi analüütik Jeffrey Currie.

Tema arvates võib aasta esimeses kvartalis nafta hind langeda 20 dollarile, kuid tõenäolisemaks peab ta nafta hinna tõusmist 40 dollarile.

Currie koos oma analüütikutemeeskonnaga prognoosib, et toorainete, sealhulgas ka metallide tootjad hakkavad sel aastal kärpima ja tootmist vähendama, et kohanduda turuga, ja see toob kaasa toorainete hindade tõusu.

Goldmani analüütikute meeskond näeb võimalust, et naftaturul võivad hinnad hakata tõusma ka Saudi Araabia ning Iraani konflikti tõttu. „Selline võimalus on olemas. Geopoliitiliselt tekitatud tarnekatkestused on tavaliselt kodusõja järgne tulemus,“ ütles Currie.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. January 2016, 12:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing