Yellen kardab USA majanduskasvu pärast

10. veebruar 2016, 16:30
USA keskpanga juht Janet Yellen
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160210/BORS/160219959/AR/0/AR-160219959.jpg

„Kui ebakindlus maailma finantsturgudel jätkub, võib see mõjuda negatiivselt USA majanduskasvule ja uute töökohtade loomisele,“ lausus USA keskpanga juht Janet Yellen USA Kongressi ees, kärpides sellega veelgi ootusi intressimäärade peatse tõusu suhtes, vahendab Financial Times.

Yellen nimetas Hiinast lähtuvaid riske ja lisas, et olukord finantsturgudel enam USA kasvu endisel moel ei toeta – aktsiahinnad on viimasel ajal langenud, krediit kallinenud ja dollar tugevnenud, mis pärsib USA eksporti.

„Selliste arengute jätkudes halvenevad majandusaktiivsuse ja tööjõuturu väljavaated, kuigi pikaajaliste intressimäärade ja nafta hinna langus pakuvad sellele mõningast vastukaalu,“ teatas Yellen esindajatekoja finantsteenuste komisjoni ees peetud kõnes.

Sellegipoolest lubab Yellen jätkata intressimäärade järkjärgulise tõstmise poliitikat, väites, et USA majandust peaksid toetama suurem tööhõive ja palgakasv, samal ajal kui mujal maailmas hoiab kasvu üleval stimuleeriv rahapoliitika. Analüütikute hinnangul on aga praeguses olukorras vähenenud tõenäosus, et Föderaalreserv oma märtsikuisel istungil intressimäärasid tõsta otsustab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. February 2016, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing