VW skandaal mõjutas Audi kasumit

03. märts 2016, 13:30
Audi
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160303/BORS/160309881/AR/0/AR-160309881.jpg

Volkswageni kontserni kuuluv Audi AG teatas täna peaaegu 4protsendilisest puhaskasumi langusest, kuna saasteskandaalist tingitud kulud mõjutasid autotootja tulemusi.

Audi eelmise aasta puhaskasum langes 4,2 miljardi euroni, tegevuskasum vähenes 6 protsenti, 4,8 miljardi euroni. „Kahetseme seda, mis juhtus,“ ütles Audi tegevjuht Rupert Stadler skandaali kohta. „Kinnitame, et juhtumis saab olema täielik läbipaistvus.“

Audi eelmise aasta käive suurenes peaaegu 9 protsenti, 58,4 miljardi euroni. Audi autode müük kasvas 3,6 protsenti, 1,8 miljonini. Saasteskandaali kogumaksumus võib Audile olla 228 miljonit, kuid lõviosa kannab sellest tõenäoliselt Volkswagen.

Septembris ütles USA keskkonnakaitseamet, et Volkswagen on paigaldanud diiselautodele tarkvara, mis näitavad saastekulusid tegelikust väiksemana. Volkswagen hiljem tunnistas, et petutarkvara kannab 11 miljonit autot maailmas. Lisaks Volkswageni autodele, puudutas pettus Audit, Porschet, Škodat ja SEATi.

Audi plaanib lähiaastatel investeerida 3 miljardit eurot arendamaks elektriautosid ja sõidukeid, mis suudavad ise sõita.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. March 2016, 13:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing