Briti aktsiad jäävad Euroopasse

29. juuni 2016, 15:45
Suurbritannia aktsia jäävad Euroopa indeksitesse.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160629/BORS/160629755/AR/0/AR-160629755.jpg

Hoolimata sellest, et britid otsustasid Euroopa Liidust lahkuda, jäävad Ühendkuningriigi aktsiad Euroopa aktsiaindeksisse, vahendab Bloomberg.

Seda kinnitavad suured indeksipakkujad, kellel pole mingit kavatsust oma indekseid kohendada pärast Suurbritannia väljaastumist Euroopa Liidust. Ühendkuningriigi aktsiad jäävad MSCI Europe'i indeksisse, sest selle liikmelisusel pole mingit seost Euroopa Liidu liikmelisusega, märkis MSCI globaalne uuringute juht Remy Briand. Samuti on need edaspidigi arvestatud Stoxxi globaalsetesse ja regionaalsetesse indeksitesse, nagu näiteks Stoxx Europe 600, sõnas ettevõtte kõneisik.

Indeksikoostajad lähtuvad aktsiate valikul likviidsusest, transparentsusest ja turuväärtusest ning üldjuhul ei võeta arvesse regionaalsetesse liitudesse kuulumist. Sellegipoolest, kui kauplemistingimused peaksid olema mõjutatud poliitilistest või muudest sündmustest, vaadatakse indeksid üle. Näiteks nagu juhtus möödunud aastal Kreekaga, mis sulges oma börsi.

"Tegemist on küll väga karmi turusündmusega, kuid me ei kohanda oma indekseid vastavalt turusündmustele," rääkis Briand, viidates Briti referendumile. "Turud on täiesti töökorras. Me jälgime olukorda, kuid praegu pole kavas muudatusi," lisas ta.

Brittide neljapäevane otsus lahkuda Euroopa Liidust pühkis globaalsetest aktsiatest triljoneid dollareid. Euroopa aktsiate jaoks olid reede ja esmaspäev halvimad päevad alates 2008. aastast. Teisipäeval hakkasid turud taastuma.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. June 2016, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing