Verevalamine Türgi börsil jätkub

21. juuli 2016, 13:30
Istanbuli börsil jätkuvad ärevad ajad.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160721/BORS/160729940/AR/0/AR-160729940.jpg

Türgi börs jätkas täna languskursil, sest investorid tunnevad muret edasiste krediidireitingu kärbete pärast, mis võivad vallandada raha väljavoolu riigist.

Istanbuli börsiindeks on täna langenud 3,7% võrra ning nii kehva nädalat nähti sealsel börsil viimati 2008. aasta novembris, vahendab Bloomberg. Eile kõigi aegade põhja langenud Türgi liir on täna USA dollari suhtes kallinenud 0,67% võrra.

Türgi president Tayyip Erdogan teatas, et on riigis välja kuulutanud kolm kuud kestva eriolukorra. Reitinguagentuur S&P langetas Türgi reitingu BB peale, mis on kaks astet allpool investeerimisjärgu reitingut. Samuti on reitingu väljavaade negatiivne.

Istanbulis tegutseva Deniz Investi ökonomist Ozlem Derici nentis, et kapitali väljavoolu risk jääb püsima, kuniks eriolukorras rakendatavaid meetmeid ei avalikustata. „Vastasel juhul võime näha reitingukärpeid ka Moody’selt ja Fitchilt,“ tõdes ta.

Türgi asepeaminister Mehmet Simsek püüdis investoreid rahustada, rõhutades, et riigis välja kuulutatud eriolukord ei mõjuta tavakodanikke ja ärisid ning pigem võib tulevikus oodata senisest tõhusamalt toimivat turumajandust ning paremat investeerimiskliimat.

Teisalt on globaalsed varahaldusfirmad viidanud investorite üha kasvavale umbusule Türki investeerimise suhtes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2016, 13:29
Otsi:

Ava täpsem otsing