Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti seadused jäävad ühisrahastusele jalgu

21. juuli 2016, 07:15
Ebastabiilne seadusandlus teeb ühisrahastuse platvormi pakkumise keerulisemaks.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160721/BORS/160719885/AR/0/Hoiupõrsas.jpg

Nii Eestis, Soomes kui ka Hispaanias tegutseva Bondora kogemus näitab, et Eestis pärsib ühisrahastust seaduste liiga sage muutumine, samas kui välismaal on probleemid seotud võlgade kättesaamisega.

Väike- ja tarbimislaenudele keskenduva platvormi eesmärk on pakkuda teenust pankadest paremate tingimustega, kuid turuosa kasvatamine eeldab erinevatest regulatsioonidest läbi murdmist ning võimekust teha kindlaks laenaja riskiprofiil. „Toote väljastamise muudavad raskemaks seadusandlusest tulenevad piirangud ning oma aja võtab ka laenusoovija taustaandmete kogumine,“ viitas Bondora asutaja ja tegevjuht Pärtel Tomberg Äripäevale antud intervjuus erinevatel turgudel tekkida võivatele probleemidele.

Eesti seadusandlus liiga muutlik

Bondora, kelle laenuportfell koosneb 40–65 protsendi ulatuses Eestis välja antud laenudest, on kodumaal mitmel korral kokku puutunud seadusandlusest tuleneva ebastabiilsusega. „Kui enamik Euroopa turge on stabiilsed, siis Eestis käivad asjad nii, et algul pole mingis valdkonnas üldse regulatsioone või on need väga leebed, siis tuleb aga välk ja pauk ning asju hakatakse ootamatult üle reguleerima,“ rääkis Tomberg sellest, et ettevõtetel jääb tihti liiga vähe kohanemisaega.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. July 2016, 23:43
Otsi:

Ava täpsem otsing