Ehitusturu madalseis pärsib Merkot

04. august 2016, 16:15
Merko Ehitus
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160804/BORS/160809869/AR/0/AR-160809869.jpg

Merko möödunud kvartali käibelangus annab taaskord märku, et Eesti ehitusturg on jätkuvalt madalseisus ning kuigi kasumikasvule saadi tuge elamuehituselt ja välisturgudelt, jäi see ikkagi analüütikute ootustele alla.

„Meie müügitulu kasvu pärsib ehitustööde planeeritust aeglasem käivitumine, mis on tingitud tellijapoolsetest muudatustest kas projektilahendustes või objekti valmimisgraafikus,“ ütles Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink käibelangust kommenteerides.

Kontserni käive oli teises kvartalis 58,7 miljonit eurot, mis on 16,8 protsendi ehk 11,9 miljoni euro võrra mullusest kehvem näitaja. „Müügitulu küll langes oluliselt ning jäi meie ootustele alla, kuid tundub, et tegemist on mitmes osas kas viivitusega või ajastuse küsimustega erinevates projektides – seda nii ehituse kui ka kinnisvara arenduse seisukohast,“ märkis ka LHV vanemanalüütik Joonas Joost. „Merko tööde portfell on jätkuvalt kõrge ning selle suur kasv ligi 280 miljonile eurole oli positiivne üllatus,“ lisas ta.

Vähe riiklikke tellimusi

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. August 2016, 15:55
Otsi:

Ava täpsem otsing