Suveolümpia ja aktsiaturu tõus käivad käsikäes

09. august 2016, 10:45
Rio olümpiamängude avamine
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160809/BORS/160809790/AR/0/rio-olümpiamängud.jpg

Kui ajalugu kordub, peaks eelmisel nädalal alanud Rio olümpiamängud kohalikule aktsiaturule hästi mõjuma, kirjutab CNBC.

Heidame pilgu viimasele kaheksale suveolümpiale alates Los Angelesest 1984. aastal. Korraldajamaa aktsiaindeks on kahenädalase olümpiaperioodi jooksul tõusnud kaheksast juhust kuuel, selgub FactSet Researchi analüütiku Andrew Bristingli andmetest.

„Ainsad langused toimusid 2000. aasta Sydney ja 2008. aasta Pekingi olümpiamängude ajal. Austraalia S&P ASX 200 langes 0,9 protsenti ja SSE Composite kukkus 7,7 protsenti,“ kirjutas ta hiljuti ilmunud raportis.

Kuigi olümpiamänge hakati korraldama juba 1896. aastal, on raske pikemaajalist võrdlust teha, sest paljude riikide aktsiaturud avati palju hiljem. Viimase kolme kümnendi jooksul on aga olümpiamängud käinud käsikäes tõusva aktsiaturuga.

Peale selle tasub märkida, et korraldajamaa aktsiaturg on ühe aasta jooksul pärast olümpiamängude toimumist tõusnud keskmiselt 23,8 protsenti (viimase kaheksa suveolümpia keskmine). MSCI maailma aktsiate indeks on samal ajal kallinenud keskmiselt 10,7 protsenti.

Sellel aastal on Brasiilia peamine aktsiaindeks Bovespa kallinenud rohkem kui 33 protsenti.

Korraldajamaa aktsiaturu tootlus suveolümpia ajal (sinisega) ja maailma aktsiate indeksi tootlus (rohelisega).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. August 2016, 10:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing