Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Riskantsed autolaenud meelitavad tootlusega

02. september 2016, 10:30
Mogo Eesti tegevjuht Eerik Oja.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160902/BORS/160829733/AR/0/AR-160829733.jpg

Krediidiandja Mogo pakub koostöös ühisrahastusplatvormiga Mintos investoritele võimalust paigutada oma raha keskmisest suurema tootlusega autolaenudesse. Seejuures tuleb arvestada, et võlausaldajaks ollakse tavapärasest kõrgema krediidiriskiga isikutele, ütles Mogo tegevjuht Eerik Oja.

„Pakume oma klientidele võimalust võtta oma sõiduki tagatisel laenu ning finantseerime kasuatud autode ostmist, Sõiduk jääb kliendi kasutusse, kuid laenuperioodi lõpuni jääb on tehnilises passis sõiduki omanikuks Mogo,“ kirjeldas Oja ettevõtte ärivaldkonda. Investorid saavad Mogos välja antud autodega tagatud laenusid finantseerida Läti ühisrahastusplatvormi Mintos kaudu, kes pakub sisuliselt vahendusteenust.

Seejuures ei loovuta Mogo Mintose vahendusel ühtegi nõuet investoritele täielikult. „Nii näevad investorid, et ka meie oma nahk on turul,“ selgitas Oja ja lisas, et ette tuleb ka seda, et laene ei õnnestu täismahus Mintose kaudu finantseerida. „See on tavapärane äri osa,“ ütles ta.

Seetõttu kasutatakse peale Mintose vahendatud investorite aga ka teisi rahastusallikaid. „Mogo laenuportfell on umbes 40 protsendi ulatuses finantseeritud Mintose investorite poolt, kuid oleme raha kaasanud ka Riia börsil noteeritud võlakirjade ning rahvusvahelise Mezzanine-fondi kaudu, kus üks investoreid on Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank. ,“ rääkis Oja.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2016, 10:26
Otsi:

Ava täpsem otsing