Hiina tööstusettevõtete kasum tegi võimsa hüppe

27. september 2016, 10:28
Hiina tööstusel on praegu hoog sees.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160927/BORS/160929739/AR/0/AR-160929739.jpg

Hiina tööstusettevõtete kasumi kasv oli viimase kolme aasta suurim, vahendab CNBC.

Kasumi kasvu toetasid suuremad müüginumbrid, kõrgemad hinnad ning väiksemad tootmiskulud. Kõik see annab omakorda märku majandusaktiivsuse suurenemisest.

Viimasel ajal on maailma suuruselt teise majanduse areng näidanud stabiilsust: kinnisvarasektoris on näha olnud märkimisväärset hinnatõusu, kasvanud on ka valitsuse kulutused. Majanduse murelasteks on osutunud aga näiteks terasetootjad, kellel ei lähe globaalse ületootmise tõttu just eriti hästi.

Augustis tõusid tööstusettevõtete kasuminumbrid kokku 19,5% võrra, 534,8 miljardile jüaanile ehk 80,2 miljardile dollarile. Tegu on suurima kuusisese kasvuga alates 2013. aasta augustist. Juulis oli aastases võrdluses tööstusettevõtete kasumi kasv 11%.

Hiina riikliku statistikabüroo ametnik He Ping teatas, et kasumi kasvu taga on kindlasti ka valitsuse poliitika, mis peaks edendama majanduskasvu.

Analüütikud juhivad siiski tähelepanu sellele, et erinevate sektorite lõikes on kasv siiski erinev. Näiteks kasvasid tootmisettevõtete kasuminumbrid aastases võrdluses 14,1% võrra, samas kaevandussektori ettevõtete kasum langes 70,9% jagu.

Aasia Arengupanga andmeil peaks Hiina majandus tänavu kasvama 6,6% võrra. Varem oli pank ennustanud 6,5% suurust kasvu. 2017. aasta majanduskasvuks ennustab pank aga 6,4%. Ka seda prognoosi korrigeeriti 0,1% võrra ülespoole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. September 2016, 10:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing