Noored börsihaid: finantsharidus võiks koolidesse jõuda

12. oktoober 2016, 11:15
Investor Toomase töövarjud Vivian Vigel ja Rudolf Stenar Saluoks soovivad reformida koolide õppekava.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161012/BORS/161019908/AR/0/AR-161019908.jpg

Reedel investor Toomast külastanud töövarjude hinnangul on noorte investeerimishuvi küllaltki leige, kuid seda aitaks parandada finantshariduse senisest tõhusam toomine koolidesse ning riikliku bürokraatia vähendamine.

„Mind tõi investor Toomase juurde suur huvi investeerimise ning sellekohaste raamatute lugemise vastu – tahtsin tõelise investori elu näha,“ ütles Miina Härma Gümnaasiumi 11. klassis õppiv Vivian Vigel. Sarnaselt mõtleb Vigeli eakaaslane, samuti investor Toomast külastanud Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilane Rudolf Stenar Saluoks. „Tegelen igapäevaselt ettevõtete analüüsimisega ning alustasin juba 11aastaselt, kui isa andis mulle kätte Robert Kiyosaki raamatu „Rikas isa, vaene isa“," tutvustas ta oma huvi juuri.

„Kahjuks enda klassis ma väga palju sellist mõtlemist ei leia,“ viitas Vigel sellele, et koolides puututakse finantsteemadega üsna vähe kokku. „Ilmselt seetõttu on inimesed ka hädas ega oska raha hoida - ei mõisteta, kuidas raha liigub,“ lisas ta. Samas peavad noored teadmisi investeerimisest aga tähtsaks.

„Viie lähima aasta jooksul peame me juba ise suutma endaga toime tulla ning seetõttu tahaks investeerimisega jõuda professionaalsele tasemele,“ nentis Saluoks.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2016, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing