Jeffrey Sachs: teen kõik, et Trump tagasi astuks

20. märts 2017, 11:15
USA majandusteadlane ja ÜRO vanemnõunik Jeffrey Sachs
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170320/BORS/170329986/AR/0/AR-170329986.jpg

Maailmakuulus USA majandusteadlane Jeffrey Sachs on väga kriitiline Trumpi osas ja talle tuli suure üllatusena, kuidas selline populist üldsegi Ameerika presidendiks sai.

Oslos toimunud Swedbanki energiakonverentsil ütles Sachs, et kõik maailma riigid võiksid olla nagu Skandinaavia – ilusad ja jätkusuutlikud. „Sest kui maailm oleks ilus, poleks meil Donald Trumpi,“ sõnas Sachs.

Trump on populist

„Iga riik peaks lisaks majandusarengule edendama ka sotsiaalset arengut ja energia jätkusuutlikkust. Kahjuks Trump neid kahte viimast asja tähele ei pane ning tema valimislubadused olid nõrgad. Ta sai võimule, kuna Ameerikas on palju inimesi, kes kardavad ja on õnnetud. Oma populistlike väljaütlemistega süüdistas ta ameeriklaste ebaõnnes mehhiklasi, hiinlasi ja kõiki teisi, mitte Ameerikat ennast. See on vulgaarne ja ohtlik! Mina olen nõus tegema kõik, et Trump presidendiametist tagasi astuks,“ ütles Sachs.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2017, 11:15
Otsi:

Ava täpsem otsing