Analüütik: volatiilsuse kasvule järgneb aktsiaturgude tõus

20. aprill 2017, 20:54
Aktsiagraafik.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170420/BORS/170429939/AR/0/AR-170429939.jpg

Investoritel, kes on USA aktsiaturgude tõusu kõrvalt vaatanud, võib aeg olla peoga liituda, arvab üks tehnilise analüüsi ekspert, vahendab CNBC.

Chicago börsi volatiilsusindeks (VIX) jõudis hiljuti selle aasta kõrgeima tasemeni (veidi üle 16 punkti), sest geopoliitilised pinged survestasid turgusid. S&P 500 indeks tegi eelmise nädala lõpus väikse languse. Volatiilsuse kasv võib tähendada aga seda, et on hea aeg turule sisenemiseks, ütles Oppenheimeri tehnilise analüüsi juht Ari Wald.

Ta tõi välja, millises suhtes on VIX ja aktsiaturg. Kui volatiilsus hakkab tõusutrendi ajal järsult kasvama, siis kipuvad järgmise 3-6 kuu tootlused olema keskmisest suuremad, ütles Wald. VIXi „järsu kasvu“ all mõtleb Wald olukorda, kus volatiilsus tõuseb kolme kuu madalaimast punktist 50 protsenti kõrgemale. S&P 500 indeks on aga tõusutrendis, kui indeks on 200 päeva libisevast keskmisest kõrgemal.

„Me arvame, et taolisi taandumisi peaks kasutama oma positsioonide suurendamiseks. Usume, et pulliturg jätkub,“ ütles Wald.

Alates 1990. aastast on taolises olukorras (VIX tõuseb viimase kolme kuu madalaimast punktist 50 protsenti kõrgemale, mis juhtus ka eelmise nädala neljapäeval) kallinenud turg järgmise kuue kuu jooksul keskmiselt 8 protsenti. Üleüldine keskmine kuue kuu tõus on aga 4 protsenti.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2017, 20:54
Otsi:

Ava täpsem otsing