Võlaorjusest finantsilisse vabadusse

13. juuni 2016, 12:15
Pokkeriäss Madis Müür teab, et väga oluline on seada endale suured eesmärgid.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160613/RANKING/160619927/AR/0/AR-160619927.jpg

Suured võlad sugulastele ja maksuametile, liigne alkohol, tööturul nõutavate oskuste puudumine, keskharidusega piirduv haridustee – just niisugune oli masu ajal aktsiainvesteeringutega rahaliselt hävinud Madis Müüri (30) stardipositsioon teel finantsvabadusse.

Nüüd, aastaid hiljem on Müür üks enimteeninud eestlasest pokkerimängijaid, ettevõtja, menuka finantsblogi autor ja aktiivne investor, kelle aktsiaportfelli turuväärtus on ligemale 160 000 eurot. Kui ta vähegi sooviks, siis võiks ta kas või täna jalad seinale visata ja päevagi töötamata kokkuhoidliku elustiiliga surmatunnini välja venitada. Kuidas ta seda tegi?

„Kui ikka ära hävisin, siis oli korralik masendus peal, ei tahtnud midagi investeerimisest ega aktsiatest kuulda, tööpuudus oli 20% kandis ja väljavaated kuigi head ei olnud,“ meenutab Müür, kellel oli finantskriisi järel lörriläinud investeeringute tõttu kaelas ligi 400 000 krooni ehk tänases vääringus ligemale 25 000 euro jagu võlgu.

„Siis hakkasin pokkerit õppima,“ räägib ta. „Nägin, et mõned olid sellega edu saavutanud ja teenisid 3000-5000 eurot kuus. Mõtlesin, et see on parem võimalus mul ennast situatsioonist üles töötada kui turvameheks minna või kuskile mujale madala palga peale. Võtsin eesmärgiks, et võiks aastas 50 000 eurot teenida pokkerimänguga. Algul mul ei olnud aimugi, kuidas seda saavutama peaks.“

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2016, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing