Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Investor Toomas ostis veel lõhekasvataja aktsiat

Romet Kreek 28. jaanuar 2014, 12:25

Pärisrahaga tegutsev Äripäeva väljamõeldud tegelane investor Toomas ostis täna viimase soovitud osa Norra lõhekasvataja Leroy Seafood Groupi aktsiatest.

Seekord sai soetatud Swedbanki vahendusel kinnitatud staatuses orderiga 200 aktsiat hinnaga 188,735 Norra krooni tükist. Komisjonitasuks näidati 118,64 Norra krooni. Varem on investor Toomas ostnud kahes jupis kokku 400 aktsiat.

Investeerimisidee on saada osa tõusvatest lõhehindadest oludes, kus maailma lõhekasvatustel on suhteliselt piiratud võimalused lühiajaliselt oluliselt toodangut suurendada. Norra kroonides on värske lõhe hind ekspordihind Norra statistikaameti tõusnud aastatuhande kõrgemale tasemele ja liigub nüüd väga selle lähedal. See peaks avaldama positiivset mõju lõhekasvatajate tulemustele ja dividendide maksevõimele.

Vahepealsel ajal on konkureeriva Norra lõhekasvataja Cermaqi juhatuse esimees rääkinud, et lõhe hind on kõrge seoses madala pakkumisega ja pakkumise kasv jääb piiratuks nii tänavu kui ka 2015. aastal.

SEB Enskilda analüütik andis Leroy aktsiale hoia-soovituse asemel ostusoovituse 268 Norra kroonise hinnasihiga. 

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2014, 06:39
Otsi:

Ava täpsem otsing