Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Sanktsioonid räsivad Norra lõhetootjaid ja investor Toomast

Juhan Lang 07. august 2014, 14:20

Venemaa presidendi Vladimir Putini impordikeeld lõi valusalt Norra lõhetootjaid.

Marine Harvesti aktsiad on täna kukkunud 11,42% ja SalMari aktsiad 9,09%. Wall Street Journali andmetel on kahe Oslo ettevõtte näol tegu ühtede maailma suurimate lõhetootjatega, kelle Venemaa suunaline müük moodustab kogumüügist vastavalt 5% ja 8%.

5,20% on Londoni börsil kukkunud ka Vene jaemüüja X5 Retail aktsiad ja languses on teisegi Londonis noteeritud jaekaubandusettevõtja Lenta aktsiad. Wall Street Journali hinnangul on mujal turgudel veel vähe märke Venemaa äsjaavaldatud sanktsioonide otsesest mõjust.

Samas on pingete järjepidev kuhjumine teinud Euroopas oma töö ja eilne tugev müügisurve regiooni turgudel kasvatas oluliselt investorite hirme, et kaubandussõda võib lämmatada niigi hapra Euroopa majanduse taastumise.

Neil päevil seisab teiste seas nõutult sanktsioonide sõja ohvrite rivis ka Äripäeva väljamõeldud investor Toomas, kelle investeering Norra lõhekasvataja Leroy Seafoodsi aktsiasse on täna näidanud juba 8,30% langust.

Ehkki Venemaa veterinaaramet on varemgi hoiatanud Norra kalatootjatele sisseveo piirangute kehtestamisest, on Toomas jäänud äraootavale seisukohale.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2014, 16:18
Otsi:

Ava täpsem otsing