Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Investor Toomase hüplik poolaasta

14. juuli 2016, 15:30
Investor Toomasel oli hüplik poolaasta.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160714/INVESTOR/160719896/AR/0/AR-160719896.jpg

Viimased pool aastat börsidel on mulle pakkunud draamat nagu mõnes Shakespeare’i näidendis – on olnud nii kurbust, rõõmu, tõuse, langusi kui ka peataolekut. Kuid kõige selle juures on minu portfelli väärtus aasta algusega võrreldes siiski kasvanud.

Eelmise aasta detsembri lõpus portfelli numbreid kokku lüües hõiskasin selle üle, et portfelli väärtus on tõusnud peaaegu 241 000 euroni. Lootused olid sel hetkel kõrged, et uus aasta tuleb veel parem kui eelmine. Kõik küll ei läinud alguses päris nii, nagu lootsin, kuid nüüd, aasta keskpaigas, võin pisut kergemalt hingata, sest näib, et suurtest riskidest on läbi tuldud.

Suurte riskide all pean silmas eelkõige nafta hinda, mis on viimastel kuudel hakanud stabiliseeruma, ning Brexitit, millel küll oli üsna märkimisväärne mõju mu portfellile, kuid aktsiahindade muutus toimus eelkõige paberil ning ühtegi positsiooni ma ei likvideerinud, vaid ostsin hoopis Ryanairi aktsiaid juurde. Näib ka, et investorite mure maailmamajanduse pärast on hakanud vähenema ja see on igati positiivne.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2016, 15:41
Otsi:

Ava täpsem otsing