Esmaspäev 20. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Investor Toomas: riskides rikkaks?

02. september 2016, 14:19
Kuidas saada miljonäriks?
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160902/INVESTOR/160909938/AR/0/AR-160909938.jpg

Mõni nädal tagasi külastas mind Mogo Eesti tegevjuht Eerik Oja, kes tutvustas mulle tavapärasest suurema tootlusega, kuid ka riskantsemat investeerimisviisi – ühisrahastuse abil autolaenudesse investeerimist.

Mogo peamine tegevusala on autode tagatisel laenude väljastamine ning kasutatud sõidukite finantseerimine. Seejuures jääb tagatis aga selle kasutaja ehk laenuvõtja valdusesse. Lisaks võivad Mogo 30–55protsendilise intressiga välja antavatest laenudest osa saada ka investorid – selleks teeb ettevõte koostööd Läti ühisrahastusplatvormiga Mintos, kust on võimalik soetada Mogo nõudeid ettevõtte klientide vastu.

Minimaalne risk

Oja sõnul pakutakse Mogo väljastatud laenudesse oma raha paigutavale investorile keskmiselt 12–15protsendilist tootlust. Seejuures pakutakse laenude hapuksminemise puhul tagasiostugarantiid ning kõik laenud on autoga tagatud. Tegevjuhi kinnitusel on ettevõtte portfellis viivisesse sattuvaid laene aga vähem kui viiendik.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2016, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing