Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Investor Toomas: ei saa troonide mänguta!

19. september 2016, 17:15
Investoritele pakuvad USA presidendivalimised küllaga mõtteainet.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160919/INVESTOR/160919757/AR/0/AR-160919757.jpg

Kui Eesti järgmise presidendi ja ehk isegi peaministri mõju minu aktsiaportfellile on õnneks suurelt jaolt olematu, siis paraku ei saa ma sama öelda muu maailma riigipeade kohta.

Pea 15 aastat börsidel tegutsemist on mulle õpetanud, et kindlasti ei saa üks õige pikaajaline investor globaalsete võimumängude mõju oma kontoseisule alahinnata. Kuidas ennast aga kõige paremini pööraste riigipeade vastu kaitsta?

Näiteid riikidest, kus kohaliku börsi liikumine on otseselt seotud sellega, kes juhtub parasjagu võimul olema, ei tule kaugelt otsida. Kuldnäide on muidugi Venemaa, kus tähelepanelik jälgija võib nii mõnigi kord sealse rublapõhise börsiindeksi Micexi ja Putini tegemiste vahele võrdusmärgi panna.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2016, 17:14
Otsi:

Ava täpsem otsing