Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investor Toomas

Toomas on Äripäeva poolt välja mõeldud tegelane. Tema käsutuses on reaalne raha, mida hakati 2002. aasta algusest investeerima aktsiaturgudele. Investor Toomase investeerimisotsused langetab Äripäeva börsitoimetus.

Investor Toomas: kas konkurentsiamet küsib karuteenet?

10. oktoober 2016, 15:30
Eurod
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161010/INVESTOR/161019977/AR/0/AR-161019977.jpg

Kuulsin sellest, et konkurentsiamet tegi rahandusministeeriumile ettepaneku lubada pensionifondi vahetada tihedamini kui kolm korda aastas. See viib mind mõttele, et äkki meisterdab konkurentsiamet pensionikogujatele nii hoopis karuteenet.

Konkurentsiamet leiab, et osakuomanikul võiks olla võimalus vahetada pensionifondi senisest sagedamini, näiteks korra kuus. Alates 2011. aastast on see võimalus olnud kolm korda aastas. Mina jällegi leian, et sagedane fondivahetus soodustab pigem spekulatiivset mõtteviisi, toob kaasa suuremad teenustasud ning võib lõpuks tähendada nõrgemat tootlust.

Võitja meeldib kõigile, aga…

Mis seal salata, inimestele võitjafondid meeldivad. See fond, mis oli eelmisel aastal edukam, meelitab uuel aastal rohkem raha ligi, kui kaotajafond. Paljuski on see tingitud mõtlemisest, et võitjale panustamine näib olevat turvalisem kui kaotajale panustamine. Ja ega seda saagi kellelegi süüks panna, sest kõik, kes fonde ostavad, tahavad tootlust teenida. Kuid selle juures on ka üks suur AGA.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
ƄripƤev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2016, 15:29
Otsi:

Ava täpsem otsing