Ettevõtja valik: praktikandiga või ilma?

14. august 2016, 08:30
Tallinna Vee praktikandid Martin Tauts ja Maarjo Viigipuu saavad oma töökogemuse veepuhastusjaamas.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160814/USEFUL/160729827/AR/0/AR-160729827.jpg

Äripäev uuris, missugune on Eesti ettevõtete suhtumine praktikanti ning kuidas rakendavad firmad praktikante oma igapäevatöös.

Praktikante puudutavaid küsimusi kommenteerisid viis ettevõtet: Merko Ehitus, Pipedrive, Nordecon, Tallinna Vesi ning Elering. Need ettevõtted said valitud seepärast, et nad osalevad aktiivselt karjäärilistides ning postitavad sinna sageli praktikakuulutusi.

Kui vajalik on kvalifikatsioon?

Viie ettevõtte esindajate hinnangul on kvalifikatsioonist ehk otsesest haridustasemest olulisem praktikandi suhtumine töösse ning tema huvi ülesannete täitmise vastu. “Me võime tööle võtta praktikandi, kellel pole mingit varasemat kogemust, ent ta peab näitama, kuidas ta on tööle pühendunud,” lausus Pipedrive’i talendiotsija Olga Shatokha.

Ka Merko Ehituse Eesti juhatuse esimees Tiit Roben sõnas, et ettevõte ei oota oma ridadesse praktikandi kujul ehitusspetsialisti. “Pigem jälgime praktikandi isikuomadusi, eelkõige suhtumist tööülesannetesse. Ja selle põhjal paneme noorele inimesele tulevikuks silma peale. Või siis ei pane,” lausus ta.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2016, 17:47
Otsi:

Ava täpsem otsing