Jahisadamates pääseb üha raskemini löögile

08. september 2016, 16:30
Tallinna Vanasadama Jahtklubi
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160908/USEFUL/160909741/AR/0/Tallinna-Vanasadama-Jahtklubi.jpg

Konkurents kaikohtade üle muutub iga aastaga üha tihedamaks, mistõttu peaksid veesõidukite omanikud hakkama varakult kohta broneerima.

Pärnu Jahtklubis saavad oma jahte ja mootorpaate hoida nii eraisikud kui ka ettevõtted. Sealse juhiabi Maret Paisi sõnul on suurim kulu kaimaks, mis sisaldab joogivett ja elektrit, duši ja WC kasutamist, jäätmekäitlust ja pilsivee tühjendust. Kui ei ole isiklikku hoiustamiskohta, tuleb talvel arvestada ka aluse hoiustamise kuludega.

Kõige soodsamad kaikohad Pärnu Jahtklubis algavad 130 eurost kuus (alustele kuni 21 jalga ehk 6,4 meetrit), pikemate aluste omanikel tuleb arvestada juba 385eurose väljaminekuga. „Vajadus hoiustamise hindu muuta sõltub kommunaalteenuste hindade tõusust. Viimati muudeti hindu viieaastase vahega,” lisas Pais.

Tallinna Vanasadama jahisadam pakub aluste hoiustamist samuti eraisikutele ja ettevõtetele, klientuur jaguneb püsiklientideks ja tavakülalisteks. Jahisadama kapteni Kalle Kuusi sõnul püsib hooajal esimeste arv kuuekümne tuuris, samas kokku on kaikohti 110.

Sinu tellimus on lõppenud.

Sul pole veel Äripäeva tellimust?

või Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2016, 16:30
Otsi:

Ava täpsem otsing