Nüüd kõik kontorisse! Ja kui ei tule – siis vaatame, kas töölepinguga üldse jätkame

    Büroohooned vahetavad ruumiprogrammi, töökoht  teiseneb, ESG ja renoveerimine muutuvad uueks normaalsuseks, kinnitavad ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ RE Kinnisvara juhatuse liige ja vanempartner Monica Meldo ning Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam.

    „Oleme ESG vaates suhelnud päris palju kinnisvaraomanikega,“ rääkis Meldo.“Meil on portfellis enam kui 400 hoonet ja oleme täheldanud, ettevõtteid, kes on väga palju tegelenud ESG-ga ja on ettevõtteid, kelle jaoks on ESG prügisorteerimine, päikesepatareide panek katusele. Täna on sellesse suhtumine väga erinev. Suuremad rahvusvahelised firmad küsivad täna, missuguseid ESG nõudeid omanik, üürileandja täidab.“

    Covidi ajal suruti inimesed tagasi kodudesse, tõdes Karotam üleilmse pandeemia mõju kohta büroohoonete rahvusvahelisele turule. „Seda oli eriti näha suurtes linnades, kus paljudel nii palju elamispinda käes ei ole, kui keskmiselt meil. See adopteerimine võttis kindlasti aega, siis loodi kuskil mingi oma nurk. Aga vahemaad on kindlasti midagi muud“ lisas ta suuremaid välisriike võrdluseks tuues. „See siis räägib selle kasuks, miks just Baltikumis inimene on pigem tagasi tööle tulnud, teda oodatakse.“

    Saates eksperdid analüüsivad büroohoonete turgu praegusel hetkel ja teevad prognoose, mida on oodata käesoleval, ent ka järgmisel aastal. Lisaks on saates juttu lähemalt ESG-st, büroohoonete renoveerimisest, erinevatest kasutusviisidest, koostöötamiskeskustest, tulevastest töökoha trendidest.

    Saatejuht on Kinnisvarauudised.ee toimetaja Siim Sultson

    Fotol (autor: Siim Sultson) RE Kinnisvarajuhatuse liige ja vanempartner Monica Meldo ning Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam.

    • Kinnisvaratund
    • 02.05.2024
    KIIRUS:
    Nüüd kõik kontorisse! Ja kui ei tule – siis vaatame, kas töölepinguga üldse jätkame
  • Hetkel kuum