Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Millise autoga sõidab juht?

    Esindusautod võrdluses.

    Tehnilised andmed: Range Rover TDV6 Vogue

    Mootor: 3,0 l TDV6 DIESEL

    Võimsus: 190 kW / 258 hj

    Tühimass: 2215 kg

    Tippkiirus: 210 km/h

    Kütusekulu: 6,9 l/100 km

    Garantii: 3 aastat / 100 000 km

    Hind: 108 120 €

    Andsime autofirmadele raske ülesande: valida oma mudelite seast välja see kõige esinduslikum ja sobilikum, millega võiks sõita nii juhid kui tähtsad koostööpartnerid. Parima sõiduki igast esindusest leiate allolevast nimekirjast.LAND ROVERRange RoverLäbi aegade kõige elegantsem ja suutlikum Land Roveri mudel ühendab endas nii esindusliku luksusauto kui võimeka maasturi omadused. Uusimate tehnoloogiate kasutuselevõtt on viinud sõiduki suutlikkuse uuele tasemele – seda nii erinevate maastike läbimisvõimes kui ka maanteesõidul juhitavuses ja kvaliteedis.
    Foto: Inchcape Motors Estonia OÜ

    Tehnilised andmed: Jaguar XF 20d Automaat Prestige

    Mootor: 20d Aut

    Võimsus: 132 kW / 180 hj

    Tühimass: 1595 kg

    Tippkiirus: 229 km/h

    Kütusekulu: 4,3 l/100 km

    Garantii: Jaguar Care –3 aastat läbisõidupiiranguta garantii ja korralised hooldused

    Hind: 49 320 €

    JAGUARJaguar XFÄriklassi luksussedaani kujundus on saanud inspiratsiooni Jaguar F-TYPE-lt. Säilinud on Jaguarile omane jõulisus ja sportlikkus, mille kõrvale lisandunud korralik annus rafineeritust.
    Uue XF-i suurepäraste sõiduomaduste, juhitavuse ja dünaamika alustalaks on Jaguari alumiiniumkonstruktsioon, mis aitab saavutada ideaalilähedase tasakaalu raskusjaotusega 50/50 ning tagab sujuva ja täpse sõiduelamuse. Peale selle aitab kerge ja vastupidav konstruktsioon XFil olla oma klassis üks kõige kergemaid autosid. Kaalusääst suurendab kütusesäästlikkust ja vähendab CO2 heitkogust, mis on vaid 104 g/km.
    Foto: Inchcape Motors Estonia OÜ

    Tehnilised andmed: Sedaan 2.0 (165) SKYACTIV-G Limited Edition, automaat

    Mootor: 2,0 Skyactiv G

    Võimsus: 121 kW / 165 hj

    Tühimass: 1330 kg

    Tippkiirus: 209 km/h

    Kütusekulu: 6,0 l/100 km

    Garantii: 3 aastat

    Hind: 25 250 €

    MAZDAMazda6Gepardi jõust ja nõtkusest inspireeritud, Red Dot’i disainiauhinnaga pärjatud disainikeel lisab sedaani kerekujundusele sportlikkust ja elegantsust. 2015. aastal täiustatud mudelil on ulatuslik valik uusi innovaatilisi tehnoloogiad. Näiteks i-ELOOP, maailma esimene seeriatootmises olev intelligentne energiaringi süsteem, mis salvestab pidurdamisel tekkiva kineetilise energia ja taaskasutab seda elektriseadmete töös. Uudne juhi tähelepanu hoiatuse süsteem annab märku, kui peaksite tegema puhkepausi ning kohanduvad LED-esituled võimaldavad kaugtulede kasutamist ka siis, kui sõidate teiste järel või kui sõiduk vastu tuleb. Valikus ka i-ACTIV AWD nutika nelikveoga mudelid.
    Foto: Inchcape Motors Estonia OÜ
    BMWBMW Business Editioni erimudelidBMW on astunud äriautode segmendis olulise sammu edasi ja toonud turule täiesti unikaalse spetsiaalselt ärikliendile mõeldud lahenduse – BMW Business Editioni erimudelid. Sellega tõestab BMW taas, et kvaliteetne ja tipptasemel esindusauto ei pea olema vaid valitutele.
    BMW Business Editioni erimudelid on valik BMW sõiduautosid, mis on spetsiaalselt välja töötatud Eestis registreeritud ettevõtetele. Siinjuures on tähelepanu pööratud võimalikult madalatele ülalpidamiskuludele, sh väike kütusekulu ning 0 € hooldus- ja remondikulud 5-aastase kasutusperioodi jooksul (läbisõit kuni 200 000 km).
    Täna kuulub BMW Business Editioni valikusse juba 14 erinevat mudelit alates keskklassi sedaanidest, lõpetades ruumikate linnamaasturitega. BMW Business Editioni erimudelid on keskkonnasäästlikud ning valikus on ka BMW intelligentse xDrive’i nelikveoga mudelid. Business Editioni erimudelite hinnaklass algab 36 050 € (BMW 318d). Samas suurim soodustus on BMW X5 xDrive30d erimudelile, koguni 10 680 €.BMW Business Editioni erimudelid on ainulaadne võimalus soetada ettevõttele ökonoomne ning tipptasemel esindusauto minimaalsete kulutustega.
    Foto: United Motors

    Tehnilised andmed:

    Mootor: 2,0 BlueHDi, 

    Võimsus: 180 hj

    Tühimass: 1802 kg

    Tippkiirus: 220 km/h

    Kütusekulu: 3,9 l/100 km

    Garantii: 5 aastat/100 000 km

    Hind: 31 800 €

    PEUGEOTPeugeot 508 RXHUnikaalne ja elegantne disain ning sportlik diiselmootor on märksõnad, mis eristavad Peugeot 508 RXH teistest omalaadsetest. 508 RXH salongi võtmesõnadeks on mugavus ja avarus. Kvaliteetsed materjalid ja rikkalik varustus tagab maksimaalse sõidunaudingu ja mugavuse kõikidele sõidukis viibijatele.
    RXH jõuallikana on kasutusel 2,0 l Blue HDI diiselmootor, mille 180 hj annavad mõnusa kiirenduse ning mille keskmine kütusekulu on vaid 4,6 l/100km.
    Ökonoomne sõitmine ja sujuv käiguvahetus on saavutatud Peugeot uue põlvkonna kuuekäigulise automaatkäigukastiga - EAT6.
    Uue 508 RXH varustusse kuulub kuni tagaistmeteni ulatuv klaaskatus, pindalaga 1,60 m2, mis muudab salongi valgusküllaseks ja RXH välise ilme dünaamiliseks ning kaasaegseks.
    Mudeli pakiruum on sobiv igapäevasteks sõitudeks ning pikemateks reisideks, pakiruumi maht ulatub ülestõstetud seljatugedega 660 liitrini ning allaklapitud istmetega 1865 liitrini. Pakiruumi all asetsevad panipaigad mahutavad 48 liitrit.
    Foto: www.peugeot.ee

    Tehnilised andmed:

    Mootor: 2,0–4D

    Võimsus: 105 kW

    Tühimass: 1565 kg

    Tippkiirus: 200 km/h

    Kütusekulu: 4,6 l/100 km

    Garantii: 3 aastat või 100 000 km

    Hind: 24 950 €

    TOYOTAToyota AvensisUus Avensis asetab esimesele kohale ohutuse ja äriklassi mugavuse. Ohutussüsteem Toyota Safety Sense ühendab endas nelja aktiivohutuse tehnoloogia: kokkupõrke ennetussüsteemi, mis kuulub kõigil varustusastmetel standartvarustusse, sõidurajalt lahkumise hoiatussüsteemi, automaatselt lülituvaid kaugtulesid ning liiklusmärkide jälgimise süsteemi. Veelgi parema varustuse ja dünaamilise välimusega Avensis on saadaval nii universaalkerega kui ka sedaanina. Uued täiustatud bensiini- ja diiselmootorid pakuvad Toyota teadatuntud töökindlust ja suurepäraseid sõiduomadusi. Tipptasemel ohutussüsteemid, lai valik võimsaid, kuid ökonoomseid mootoreid, rafineeritud salong ja dünaamiline välimus, kus iga element on peensusteni paigas – uus Avensis on lihtsalt parim valik.
    Foto: Elke Auto AS

    Tehnilised andmed:

    Mootor: 1.6DTH diisel MT6/AT6

    Võimsus: 100 kW

    Tühimass: 1589 kg / 1626 kg

    Tippkiirus: 200 / 195 km/h

    Kütusekulu: 3,9 / 5,0 l/100 km

    Garantii: 4 aastat või 120 000 km

    Hind: 23 699 € / 24 499 €

    OPELOpel Insignia Sports Tourer BUSINESSOpel Insignia „Business“ mudel on loodud ootusi ületama. Elegantse välimusega universaalauto on ühendatud praktilisusega. Ökonoomsed turbomootorid ning innovatiivsed varustuselemendid pakuvad juhile igapäevaselt premium-klassi luksust. Opel on loonud mudeli, mis sisaldab adaptiivseid bi-ksenoon esitulesid, IntelliLinki multimeediasüsteemi puutetundliku ekraani ning tagurduskaameraga, võtmeta käivitamise ja sisenemise funktsiooni, parkumisandureid, tippklassi turvalisust, elektriliselt avatavat tagaluuki ning veel enamat, mis vastab kõige kõrgematele ootustele. Opel Insignias mõistad, mis teeb ühest autost erilise.Vaata pakkumist
    Foto: Opel Southeast Europe

    Tehnilised andmed:

    Mootor: 3,0 D/5,7B/LPG

    Võimsus: 175–291 kW

    Tühimass: 2490 kg

    Tippkiirus: 205 km/h

    Kütusekulu: 10,3 l/100 km

    Garantii: 2 aastat

    Hind: Alates 53 000 €

    AMEERIKA AUTORam 1500Aina rohkem ettevõtete juhte on enda jaoks avastanud Ram 1500, milles on ühendatud maastikusuutlik tööauto ja esindussõiduk. Kui võrrelda mudelit teiste Euroopas ja Jaapanis toodetud kastiautodega, on eeliseks oluliselt rikkalikum lisavarustus, sõidumugavus, sisustusmaterjalide kvaliteet ning luksussõidukite tasemel tehnoloogiad. Näiteks võib esile tuua juba aastaid kasutuses olnud kaheksakäigulise käigukasti, õhkvedrustuse või keerdvedrud, võimsad ja ökonoomsed mootorid. Kuigi Ram 1500 valikusse kuulub ökonoomne 3,0 diiselmootor (keskmise kuluga 10,3 l/100 km), eelistab enamik kliente 5,7 Hemi mootoriga isendit. Kütusekulu on selle variandi puhul võrreldes diisliga suurem, kuid seda mudelit on võimalik kombineerida LPG gaasiseadmega, mille tulemusel tuleb kilomeetri hind isegi soodsam kui 3,0 diiselmootori korral. Ram 1500 on N1 kategooria tarbesõiduk mis saab mängleva kergusega hakkama kuni 3500 kg haagisega ning mille soetamist ja kasutamist toetab ka Eesti maksukliima!www.ameerikaauto.ee/auto-myyk/laoautod/
    Foto: Ameerika Autoteeninduse OÜ

    Tehnilised andmed:

    Mootor: 2,0 MPI

    Käigukast: automaat

    Võimsus: 163 hj

    Tühimass: 1470 kg

    Tippkiirus: 208 km/h

    Kiirendus: 10,5 sek/h

    Pakiruumi suurus: 510 l

    Kütusekulu: 7,5 l/100 km

    Garantii: 7 aastat

    Hind: alates 23 190 €

    KIAKIA OptimaOptimaga toob KIA uue põlvkonna sportlikkuse kõrvale ka majesteetlikkuse. Oma luksusliku disaini ja peente sisekujunduslike detailidega on Optima arvestatavalt esindusautode hulgas. Täielikult uuenenud sedaanil on väiksem müra ja vibratsioon, ventilatsioonivõimalustega esiistmed, mobiiltelefonide juhtmeta laadimis-, navigeerimis- ja tipptasemel helisüsteem. Uus Optima on täis ideid, abistavaid tehnoloogiaid, turvalisust ja mugavust.www.kia.ee/specials/optima2016
    Foto: KIA Auto AS

    Tehnilised andmed:

    Mootor: 1,6 dCi twinturbo diisel

    Käigukast: 6-käiguline EDC automaat

    Võimsus: 118 kW (160 hj)

    Tippkiirus: 215 km/h

    Kütusekulu: 4,0 l/100 km

    Garantii: Tehasegarantii 5 aastat / 100 000 km

    Hind: 28 990 €

    RENAULTRenault TalismanElegantne ja luksuslik Renault Talisman tagab esmaklassilise sõidumugavuse kõigile reisijatele. Lisaks muljetavaldavale pakiruumile (608 dm3 VDA) on ka salong avar ning ülimalt mugav. Spetsiaalselt eesti turule kohandatud Premium eriseeria baasvarutus on enam kui rikkalik, sisaldades muuhulgas 7“ puutetundliku ekraaniga multimeedia- ja navigatsioonisüsteemi, massaažifunktsiooniga juhiistet, esiistmete ja rooli soojendust, pimenurga jälgimissüsteemi, liiklusmärkide tuvastussüsteemi, 360° parkimisabi koos tagurduskaameraga ning LED Pure Visioni esitulesid. Renault käed-vabad-võtmekaart võimaldab pagasiluugi avada ühe jalavibutusega tagastange all. Tippmudeli Initiale Paris muudab kindlasti eriliseks 4Controli nelikroolimise süsteem, mis sõltuvalt sõidukiirusest tagumisi rattaid kas esimestega paralleelselt või vastassuunas keerab, tagades uskumatult hea manööverdusvõime. Renault Talisman on saadaval ka mahuka universaalkerega.www.abcmotors.ee
    Foto: Abc Motors AS
    Autoparkide täisteenusliising
    Autoparkide puhul on professionaalne autopargi juhtimine vältimatu. Mõistlik lahendus on valida täisteenusliising. Baltikumis ainsana pakub rahvusvahelisi täisteenusliisingu terviklahendusi ALD Automotive, kes finantseerib kõik sõidukid ise, mis annab võimaluse olla väga paindlik koostööpartner ja muuta teenust vastavalt kliendi vajadustele toimivaks.
    ALD Automotive pakub 0% sissemakset ja 0 € lepingutasu.
    Näidispakkumine juhile*1)      Ford Mondeo 2,0 TDCi Titanium PowerShift AT 110 kW – igakuine makse: 408,79 € + km
    Foto: Info-Auto AS
    2)      E 200 AT 135 kW – igakuine makse: 729,76 € + km
    Foto: Silberauto AS
    Mõlemad autod sobivad nii juhile kui ka koostööpartnerite sõidutamiseks, sisaldades korralikku lisavarustust.
    * Näidispakkumine on arvutatud tingimusel, et leping sõlmitakse 48 kuuks maksimaalse läbisõiduga 100 000 km ning sisaldab järgmisi teenuseid:
    0% sissemakse,0 € lepingutasu,auto finantseerimine ja registreerimine,kasko- ja liikluskindlustus,kindlustusjuhtumite käsitlus,korralised hooldused ja nende korraldamine,remondid ja varuosad vastavalt normaalsele kulumisele,talve- ja suverehvid vastavalt normaalsele kulumisele,rehvide vahetus ja hooajaline ladustamine,24 h hädaabi ja kindlustusjuhtumite käsitlemine,kütuse soodustusega krediitkaart,arvete administreerimine.
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Karl Märka: piirame põhiseadusega riigikapitalismi „Kuidas mitte investeerida: 1001 näidet avalikust sektorist“
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ülevõtupakkumine pani suure tankerifirma aktsia taanduma
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Ühe maailma suurima tankerifirma Euronavi aktsia kukkus Brüsseli börsil pärast suuromaniku ülevõtupakkumise lõppu 9,1%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kogemuslugu: kui minu ettevõtte väärtused enam minuga ei ühti
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Sõudmise kaheksapaat kui meeskonnatöö musternäide
Sõudmise kaheksapaadilt on meeskonnatöö kohta nii mõndagi õppida. Kuidas spordimehe sihikindlus ettevõtlusesse edukalt üle viia?
Sõudmise kaheksapaadilt on meeskonnatöö kohta nii mõndagi õppida. Kuidas spordimehe sihikindlus ettevõtlusesse edukalt üle viia?
Uutele sõidukitele hakatakse väljastama keskkonnapasse
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Hullumeelne seiklus: autoga läbi Euroopa ja Aafrika
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Järgmine Soome ehitusfirma andis pankrotiavalduse sisse
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Nädala lood. Eestlased hulluvad Hispaania kinnisvaraäri järele, kutsehaigus tõi firmale ootamatu nõude, suur tehas läks Lätti
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.
Äripäeva selle nädala populaarsemad lood ja teemad puudutasid Hispaanias kinnisvaraäri ajamist.