Mis on muutunud 10 aastaga pehme mööbli tootmises?

16. mai 2017, 14:45
Alpek FL müüb erinevaid kvaliteetseid mehhanisme, millest saab nikerdada mööblit, põnevaid sisekujunduslahendusi ja uue sisu kasvõi autole.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170516/CM/170509740/AR/0/AR-170509740.jpg

Pehme mööbli valmistajatele tarvikuid ja porolooni ning tekstiili- ja põllumajandussektorile abikangaid müüv OÜ Alpek FL on Tallinna külje all Vaidas tegutsenud juba üle 10 aasta. Ettevõtte müügidirektori Veiko Peldese sõnul on mööbliturg selle ajaga palju muutunud: tarned peavad olema aina kiiremad, tooted kvaliteetsemad ja mitmekülgsemad ning kõike soovitakse osta mugavalt ühest kohast.

„10 aasta jooksul on turg palju muutunud, nõudes aina keerukamaid tooteid ja paindlikumat teenust. See paneb meid pingutama ning peaaegu igal aastal investeerime uutesse porolooni lõikamise seadmetesse, masinatesse ja tarkvarasse, et pakkuda klientidele kiiremaid tarneaegu ja suuremat valikut tooteid. Eelmisel aastal investeerisime porolooni CNC-lõikepingi tarkvarasse ja soetasime uue vertikaallõikuspingi. See muutis tootmisprotsessi kiiremaks ja efektiivsemaks ning vähenesid ühtlasi tootmise materjalikaod,“ räägib Alpek FLi müügidirektor Veiko Peldes.
Alpek FL OÜ on ainuke ette­võte Eestis, mis pakub pehme mööbli tööstusele porolooni ja tarvikuid koos. Tootevalikus on maailmas tunnustatud ja kvaliteetne kaup, kusjuures porolooni ostetakse Eestist, Rootsist ja Venemaalt, jälgides hoolsalt, et need vastaksid Euroopa Liidu standarditele ning omaksid vastavaid sertifikaate. Esindatud on kõik poroloonitüübid alates lateksvahust kuni uue moodsa keha järgi vormuva Viscoelastik poroloonini. 

„Meie peamised kliendid on nii suured kui ka väikesed pehme mööbli ning madratsivalmistajad, samuti müüme abikangaid tekstiili- ja põllumajandustööstusele ning suuremaid poroloonitükke näiteks mängumaadele ja batuudikeskustele. Mööbli abitarvikuid saavad osta ka eraisikud,“ selgitab Peldes, lisades, lisades, et pehme mööbli osas pakutakse klientidele kõike, mis on diivani ja madratsi sees, välja arvatud pealiskangaid ja puitraam ning puitsisu.
Aasta-aastalt on tõusujoont näidanud just kiud- ehk abikangaste müük. Neid kangaid kasutatakse pehme mööbli ja madratsitööstuses mööbli sees olevate erinevate kihtide vahel, õmmeldakse jopede ja mantlite sisse, kasutatakse patjade sisuna ning samuti põllumajanduses kattelooride ja geotekstiilidena. Abikangad on saadaval grammkaaluga 13–130 grammi ning laias värvigammas.

Uudsed mööblilahendused võidavad turgu

Tootevalikus on esindatud kõik poroloonitüübid alates lateksvahust kuni uue moodsa keha järgi vormuva Memory Foam mäluvahuni.

Tänane kuum sõna on kappvoodilahendused, mis sobivad hotellidesse ning näiteks sellistesse uusarenduste tubadesse, kus vähe ruumi. Samuti ergonoomilised, elektriajami abil kõrguse muutmist võimaldavad lauad, mis on väga mugav ja töötajasõbralik lahendus näiteks kontoritesse. Lisaks müüb Alpek FL erinevaid diivanite avamis- ja sulgemismehhanisme ning mööblitööstuse tootmise abivahendeid nagu puidu- ja kontaktliimid sõrmjätk- ning liimpuittaladele. Alpek FL on Taani tuntud liimitootja PKI Supply koostööpartner Eestis.

Erinevate materjalide ja tarvikute katsetamise vallas tehakse koostööd Tallinna Tehnikaülikooliga ning koos Eesti mööblitöötjatega on Alpek FL osalenud paljudel riigihangetel ja erasektori pakkumistes, varustades mööblitootjaid just erinevate mehhanismidega. „Pakume erinevaid tarvikuid, mida kasutatakse autotööstuses, ning mürasummutuslahendusi näiteks helistuudiotele. Meilt on võimalik saada kvaliteetseid mehhanisme, millest saab nikerdada mööblit, põnevaid sisekujunduslahendusi ja kasvõi uue sisu oma autole. Tulge ja küsige,“ julgustab Peldes, lisades, et osa mehhanisme müüakse koos joonistega, nii et disainerid ja mööblitootjaid ei pea hakkama ise jalgratast leiutama, vaid saavad kasutada juba väljatöötatud skeeme.

Pehme mööbli puhul pakutakse klientidele kõike, mis
on diivani ja madratsi sees,
välja arvatud pealiskangaid ja puitraam ning puitsisu.

Kuigi Alpek FL ei vali oma sisseostupartnereid mitte hinna, vaid kvaliteedi järgi, saab ettevõte pakkuda hulgitööstusele tänu suurele mahule, professionaalsele tööjõule ning automatiseeritud tööpinkidele soodsaid hindu ja kiiret tarnet. 3500 ruutmeetri suuruses tootmis- ja laohoones hoitakse alati varuna lepingulistele partneritele teatud hulka materjali ning samuti jääb ka uutele klientidele materjalide tarneaeg olenevalt hooajast 3–7 päeva sisse.

Ettevõttes töötab 15 oma ala spetsialisti. Suurem osa toodangust jääb Eestisse, aga Alpek FLil on kliente ka Soomes ja Rootsis. Ettevõte töötleb aastas umbes 1200 tonni tonni porolooni.

Kui soovid rohkem infot, jäta kontaktandmed siia:

Sisuturundus (ST) on oma kauba, teenuse või firma tutvustamine huvitavate lugude jutustamise kaudu. Vormilt sarnaneb ST kvaliteetsele meediale, mistõttu on väga oluline, et ST oleks lugeja või vaataja jaoks ühemõtteliselt eristatud. ST on uudne ja moodne turundusviis, mille puhul jagatakse klientidega ka infot, mis varem jäi vaid siseringi teada. ST teenib alati tellija turunduslikke eesmärke.
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2017, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing