Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Tekstiilid HoReCa sektoris – kas ainult kulukas peavalu?

    Peeter Pihel @KotzebueBakery, riietus KentaurFoto: Smiletex

    Nõuandeid jagab HoReCa sektori kangaste ja toodetega üle 15 aasta tegelenud Margit Tarrikas ettevõttest Smiletex. Toitlustuskoha ja majutusasutuse edus mängivad rolli mitmed pealtnäha väikesed tegurid, mille puudumist märkab aga iga klient ja personaliliige. Üks selliseid detaile on tekstiilid.

    TASUB TEADA9 plussi, kuidas õige tekstiil aitab kaasa sinu äri edule

    Kaunis disain, korrektne riietus + ettevõtte logo = visiitkaart, mis jääb meeldeTeenindaja eristub tavakülastajast ja on kergesti märgatavMugavus töötajatele ja lisaks loob ühtekuuluvustunnetPiduliku ja hubase atmosfääri loomine – pulmad, jõulud jmHügieen – puhas laudlina/servjett tõstab naudingu- ja turvatunnetMüra – lauatesktiil vähendab müratasetSoodsam alternatiiv kui osta kalli plaadiga lauadRenditekstiil – ei pea omama laopinda, kasuta vajadusel, väiksem esialgne investeeringÕige sõnum – ettevõtte stiili kohta, mis kujundab kliendi ootust teenindusele ja toidule

    MIS ON MIS

    Liitu Smiletexi uudiskirjaga ja saad esimesena:

    soodsad otsepakkumised tootjateltvärsked uudised HoReCa tekstiilide trendidestkasulikud nipid ja nõuanded tekstiilihooldusestLiituda saad siin: www.smiletex.ee/uudiskiriKontakt: Tartu mnt 87e, Tallinn või kirjuta [email protected]

    Vahel tekib küsimusi, kas tekstiilid on väärtust loovad elemendid restorani-, hotelli- ja toitlustusettevõttes või tüütu ja kulukas peavalu – kõik sõltub teadlikust valikust! HoReCa tekstiilide hankimisel on oluline teha eelnevalt ära põhjalik kodutöö, selgitada täpselt välja oma ettevõtte jaoks sobilikud tooted ning panna need tööle parimal võimalikul viisil. Tekstiilid on abimeesteks nii restoranide, hotellide-motellide kui ka peoteenindusettevõtete imago kujundamisel, ühtse meeskonnatunde loomisel ning visiitkaardiks iga uksest sisse astuva kliendi jaoks. Selleks, et maksimeerida võimalikult pikka kasutusiga, on ülioluline valida hiljem ka õige koostööpartner, kes tooteid hooldama hakkab ehk siis pesumajateenuse pakkuja.
    Klassika tagasitulek?
    Kuigi momendil tunduvad domineerivat tänavatoitu pakkuvad toidukohad, on mitmed toidukriitikud ja tippkokad võtnud sõna varjusurmast ärkava fine dining’u teemal. Tasapisi annavad inimesed märku soovist veeta oma hinnalist ja vähest vaba aega meeldivas ning esteetiliselt nauditavas keskkonnas. Käik restorani ei ole lõppkokkuvõttes ainult eesmärk kõhtu täita, vaid see on kvaliteetaeg oma lähedastega, sõprade või äripartneritega nagu heas mõttes minireis.
    Klassikalise teeninduse juurde kuuluvad ikka aegumatud valge särk, must vest ja lips. Tänapäeva materjalid on niipalju muutunud, et selline riieuts ei pea olema ebamugav teenindajale nagu pahatihti kardetakse. Siinjuures võiks kaaluda, et toidukoht katab õhtusöögi ajal lauad pidulikumalt ja näitab sellega erilist lugupidamist oma klientide vastu, kes on ju samuti õhtusöögiks valmistunud ning ennast sättinud ja pidulikumalt riidesse pannud.
    Oma klassikaline koht on ka valgel koka­jakil. Sellega sisendame klientidele usaldust, plekke pole võimalik tumeda kanga taha peita ning see hoiab au sees traditsioonilist koka ametit. Ja veel, isiklikult minule jääb silma kriipima, kui nuga, kahvel, lusikas asetatakse palja laua peale. See ei ole hügieeniline, eelnevalt on lauaplaati katsutud käega, keegi on sinna peale aevastanud vms. Kui restorani kontseptsioon ei näe ette laudlinu, siis servjett päästab olukorra ja söögiriistad saab selle peale asetada.
    Tänased trendid
    Kui aga rääkida valdavast enamikust ja tänastest trendidest, siis on mugavate, hingavate, õhemate ja lihtsamini hooldatavate materjalide eelistamine ilmselge. Moes on erinevad hallid toonid, samuti vastupidavast teksariidest põlled ning selle variatsioonid. Väga head tagasisidet saame Taani brändi Kentaur kohta. Olen aru saanud, et Taani disain ja tooted sobivad hästi eestlaste eelistustega – skandinaaviapärane tagasihoidlik disain, väikesed iseloomulikud detailid ja kasutajamugavus ning samal ajal kvaliteetne kangas ja mõistlik hinnaklass.
    Milles seisneb profirõivaste kvaliteet?
    Väga oluline on tekstiilide puhul kasutajamugavus ja kestvus. Kvaliteedi juures tuleb silmas pidada tekstiilide värvipüsivust ka kõrgetel temperatuuridel pesemisel. Kangas peab säilitama oma esialgse struktuuri, naturaalsest materjalist kangad peavad olema eeltöödeldud, et vähendada kokkutõmbumist.
    Ilusad ja mugavad töörõivad on hea võimalus anda oma töötajatele märku, et neid hinnatakse. Sellele tuleb mõelda, sest klienditeenindajad kui ettevõtte liikuvad visiitkaardid peavad igapäevaselt suhtlema inimestega, olema heas tujus, käituma professionaalselt ning moodustama ülejäänud kolleegidega sünergiast pakatava meeskonna.
    Siinjuures täname oma toredaid koostööpartnereid üle Eesti: Event Catering, Carmen Catering, Toiduakadeemia, Argentiina restoran, Leib Restoran ja Umami, Reval Cafe, Amps ja Restoran CRU, Peeter Pihel, majutusasutused Hotell Euroopa, Sanatoorium Terviseparadiis, Fra Mare Thalasso Spa, Olümpia Radisson Blu, Hilton Park Hotell Tallinn ja paljud, paljud teised!
    KOMMENTAARID KLIENTIDELT
    Peeter Pihel 
    tippkokk„Minu ootused tööriietele on isegi kõrgemad kui n-ö argipäeva riietele, mida kanname. Et istuks hästi seljas, et kangas hingaks, et kusagilt mõni õmblus ei hõõruks, et peaks palju pesule vastu ja no välja võiks ka ikka hea näha. Oleks ju kurb, kui tööriietus meile liigset stressi tekitab.
    Mihkel Mangluspeakokk, V Spaahotell ja Konverentsikeskus„Kvaliteetne kokariietus on seljas mugav ja hingavast materjalist. Samas peab kaitsma õlipritsmete eest ja taluma pidevat pesemist. Taani brändi Nybo ja Kentaur jakid on väga heast materjalist, vastupidavad ja näevad kenad välja.
    Anneli TammelaRestorani CRU juhataja“Smiletex OÜga koostöö toob alati naeratuse näole. Oma restoranis peame oluliseks kvaliteeti ja see on meile tagatud nii kokariiete, sommeljee põllede kui ka lauatekstiili näol. Margitiga suheldes loob hea positiivne energia kogu protsessi eriti meeldivaks. Lauatekstiilide valik osutub alati kõige täpsemaks. Ilu, hea materjal, vastupidavus, kerge hooldus ja lõpptulemuse hubasus on märksõnad heas restoranis. See on nii meile endile kui ka külalistele ääretult oluline.”
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Saunumi käive kasvas, kahjum kahanes
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.