• OMX Baltic−0,24%273,78
  • OMX Riga0,09%873,81
  • OMX Tallinn−0,51%1 719,69
  • OMX Vilnius−0,02%1 054
  • S&P 500−1,86%5 705,45
  • DOW 30−0,9%41 763,46
  • Nasdaq −2,76%18 095,15
  • FTSE 100−0,61%8 110,1
  • Nikkei 225−0,5%39 081,25
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%105,99
  • OMX Baltic−0,24%273,78
  • OMX Riga0,09%873,81
  • OMX Tallinn−0,51%1 719,69
  • OMX Vilnius−0,02%1 054
  • S&P 500−1,86%5 705,45
  • DOW 30−0,9%41 763,46
  • Nasdaq −2,76%18 095,15
  • FTSE 100−0,61%8 110,1
  • Nikkei 225−0,5%39 081,25
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,92
  • GBP/EUR0,00%1,19
  • EUR/RUB0,00%105,99

Äripäev

Toit

Lisa märksõna Minu Äripäev voogu ja uudiskirja
Põllumajandus- ja regionaalminister Piret Hartman tahab ametis näha paremat korraldust näiteks toiduohutuse järelevalves.
Uudised
  • 24.09.24, 11:31
Regionaalminister vabastas toiduameti juhi ootamatult ametist
Juht ise: amet areneb iga päev
Asteekide tsivilisatsiooni eelajaloolised põllumehed võtsid avokaado "päästmise" enda peale ja andsid sellele isegi väga erilise nime. “Ahuacatl” – see ei tähenda midagi muud kui munandit.
Saated
  • 23.09.24, 10:00
Obskuurne majandus: te ei peaks saama avokaadosid süüa
Clean Kitcheni ja soomlaste Roukaboksi ühinemine suurendab võimalusi vallutada uusi turge.
Uudised
  • 14.09.24, 09:09
Soome ettevõte ostis eestlaste söögikomplektide pakkuja
Nii mõnigi ajaloolane või austaja ütleb, et Al Capone oli tegelikult altruist ja hoolis oma kogukonnast.
Saated
  • 02.09.24, 11:27
Obskuurne majandus: kuulus gängster hoolitses, et sina teaksid, millal piim pahaks läheb
“Eestis on tootmine kallis ning maksutõusud teevad selle veel kallimaks. Lisaks on toidutööstus üks energiamahukamaid sektoreid ja Eesti energiahinnad on naabritest oluliselt kõrgemad,” kirjutab toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Arvamused
  • 15.08.24, 14:12
Sirje Potisepp: Eesti toidutööstuse kasv saab tulla vaid Aasia ja Ameerika toidulaualt
Nordmel OÜ juhatuse liige Peeter Matson.
Saated
  • 16.07.24, 16:00
Peeter Matson: mesindus on keerulises seisus nii meil kui mujal
Tapal tegutseva Peetmarki lihatööstuse populaarseim toode on naturaalviiner, mida demonstreerib ettevõtte asutaja ja omanik Peeter Lastovets.
Saated
  • 27.06.24, 13:47
Väikelinna lihakauplus läheb igal nädalavahetusel ise klientidele külla
Toitlustusettevõtja Kris Süld (vasakul) peab suvel toiduautoga töötamist oluliseks kogu aasta perspektiivis. Fotol seisab ta koos VLND Burgeri kaasomanikega.
Uudised
  • 24.06.24, 10:41
Burgeriäri ujub jaanipidude ajal vastuvoolu: tööd ei tee, päriselt ka puhkame
VLND Burger käis eelmisel Soome burgerifestivalil.
Saated
  • 21.06.24, 11:04
Burgeriäri juht: suvel teenitud rahaga suudab talve üle elada
Edith Mihkelson ja Tiina Sokolova, kaubamärgi Kooker omanikfirma Mest asutajad ja äripartnerid.
Saated
  • 31.05.24, 15:53
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kui see haagis oskaks vaid kõnelda ...
Arvamused
  • 31.05.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: lükrasõja veteran raporteerib
Viinamärdi talu peremehe Denis Pretto sõnul ei kanna ta traditsioonilist Itaalia eesnime, sest tema sünni ajal olid populaarsed võõrapärased nimed. See-eest on tema perekonnanimi väga iseloomulik piirkonnale Veneetsia lähistel, kust ta pärit on.
Saated
  • 30.05.24, 15:48
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Shakespeare´i kohvik andis koondamisteate sisse, kuid tegelikult läheb kohvikul hästi.
Uudised
  • 25.05.24, 12:00
Legendaarne kohvik andis koondamisteate igaks juhuks sisse
Toetame restoraniäri vintskeid tegijaid. Hääletame jalgadega!
Juhtkiri
  • 23.05.24, 06:00
Toetame restoraniäri vintskeid tegijaid. Hääletame jalgadega!
Kerti ja Kadri Visseli ning Triin Rätsepa Lüllemäe restoran Kolm Sõsarat sai Michelini tunnustuse vääriliseks.
Saated
  • 22.05.24, 08:35
Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine
180° by Matthias Diether säilitas kaks Michelini tärni.
Uudised
  • 21.05.24, 12:36
Michelin võttis valikusse neli uut Eesti restorani
See hiireke pole limonaadipurkidega seotud, aga tema liigikaaslased on neisse komistanud küll.
Saated
  • 06.05.24, 10:20
Obskuurne majandus: aga mis siis saab, kui limonaadipurki on sattunud näriline?
AS Balbiino turundusdirektor Anne Tääkre.
Saated
  • 03.05.24, 11:00
Suurtootja austab traditsioone: Onu Eskimo originaalretseptid on Balbiinos endiselt kasutusel
USA tarbijate usaldus halvenes kolmandat kuud järjest. Ameeriklased muretsevad jätkuvalt oma rahalise tuleviku pärast, sest hinnad ja intressimäärad on endiselt kõrged.
Börsiuudised
  • 30.04.24, 22:03
USA tarbijate kindlustunne kahe aasta madalaimal tasemel
Eesti looduses on rahu ja vaikust, mida “müüa” küll ja küll, rääkisid ettevõtjad saates “Turismitund”.
Saated
  • 30.04.24, 16:00
Luksusturismi ettevõtjad õpetavad, kuidas meelitada rikkad metsa raha kulutama
Kui mõni aasta tagasi oli restoranidesse vaat et võimatu töötajaid leida, siis nüüd on olukord muutunud.
Uudised
  • 28.04.24, 08:00
Olukord restoraniäris: “Kui kokad tööd otsivad, siis on jama käes”
Selle pildi lasi Myrakas endale mälestuseks teha tema Transiti-köksu uuel omanikul vahetult enne lahkumist. “Meie lahkumine oli emotsionaalne, aga mulle teeb rõõmu teadmine, et Fordikest ootab kadestamisväärselt uhke pensionipõli, mille kokkuvõtvateks märksõnadeks on mees, buss, tsikkel ja Vahemere-äärsed miljonivaated,” kirjutab Myrakas.
Arvamused
  • 19.04.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Toidutööstuse Thormi üks asutajatest ja juht Peeter Tava.
Saated
  • 15.04.24, 11:29
Neljakordset kasvu plaaniv Eesti taimetoidutootja püüab maailma suurriikide pilku
Kuulus kaste on aga ohus. Nende valmistamiseks vajalikud tšillipiprad ei taha soojenevas kliimas liiga kuiva käes kasvada.
Saated
  • 08.04.24, 14:32
Obskuurne majandus: maailmakuulus kaste teenib miljardeid reklaamita ja turunduseta
Restoraniärimees Kristjan Peäske tõdes, et praegu on restoraniäris selged väljakutsed ja tihedam konkurents.
Uudised
  • 07.04.24, 06:00
Väljakutseterohkel ajal uut restorani avav ärimees: julge hundi rind on rasvane
Neitsitorni lähedalt avaneb selline vaade terrassile, mis on Tallinna linnale kuuluva hoone küljes ja otsib nüüd uut üürilist.
Uudised
  • 04.04.24, 06:00
Linn lükkab vanalinnas järjest ruume oksjonile. Üks üürnik: see on sigadus!
“Käib sai ja salat koos!“ Myrakas tööhoos.
Arvamused
  • 29.03.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun!
“Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Tartu Supilinna baar Mülä tegutseb edasi uute tegijatega, kes muudavad baari kontseptsiooni.
Uudised
  • 27.03.24, 16:00
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Sõltumata religioonist ja etnilisest kuuluvusest on praegune hilistalvine-varakevadine aeg paastuaeg.
Arvamused
  • 24.03.24, 06:00
Vahemere vaatlus | lõunaeurooplane paastub loominguliselt
Äripäeva kolumnist Myrakas ning üks tema toitlustusbisnises kaasa lööja Leanika.
Arvamused
  • 08.03.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas?
Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Nordic Cateringil on väga palju sarnasusi põhja kõrbenud Carmen Cateringiga.
Uudised
  • 07.03.24, 17:30
Presidendi kantselei kutsus vastuolulise toitlustaja hankes osalema
Täiendatud!
Vaikselt, aga kindlalt tõmbub töötajate arv jaekaubanduses koomale.
Saated
  • 27.02.24, 12:17
Analüüs: töötajate arvu kahanemine näitab kriisi jaekaubanduses
Nopri talu peremees Tiit Niilo.
Saated
  • 20.02.24, 10:44
Väiketootjate unistus on purunenud: meie pealt hoitakse esimesena kokku
Lihatööstuse Maag Foodi juht Silver Kaur.
Saated
  • 19.02.24, 10:31
Maag pöörab endised HKScani ärid näoga välisturgude poole
Vasakul Valgejõe Veinivilla perepoeg Greogor Alaküla ja paremal ema Tiina Kuuler, kes rääkisid saates, kuidas nende pereettevõttes rollid on jaotatud.
Uudised
  • 13.02.24, 16:00
Valgejõe Veinivilla lugu: ema ja poeg teevad Eesti veinimaailmas ajalugu
Vaatamata korralikule kasvule püsivad Odessa restorani omanikud Yuriy Chernov ja Tetiana Dubinina kahe jalaga maa peal. “Kui sul on kolm-neli restorani, siis saad rääkida käibest,” märgib Yuriy. Tetiana on nõus. “Öeldakse, et neljas restoran on käibe jaoks.”
Uudised
  • 11.02.24, 15:07
Nädala lood: ukrainlaste restorani tähelend ja maksuvõlglaste TOP
Äripäeva kolumnist Üllar “Myrakas” Priks hoiab lugejaid kursis, kuidas läheb tema toitlustusäril, osaühingul Suur M.
Arvamused
  • 09.02.24, 06:00
Myraka ettevõtlusblogi: soodustuse lõppemise eel päästmist oodates
Odessa restorani omanikud Yuriy Chernov ja Tetiana Dubinina ei ole oma söögikohale kunagi reklaami ostnud. Parim reklaam liigub suust suhu. “Olid turistid New Yorgist, kes tegid broneeringu, ka Iisraelist helistati. Neile räägiti, et Tallinnas on selline restoran,” toob Yuriy näite.
Suur lugu
  • 08.02.24, 06:00
Paari aastaga hüppas Tallinna restorani käive üle poole miljoni. “Leidsime niši, hirm on seda kaotada”
Taamal paistev rohelus on ilus mälestus suvest, mil pilt on tehtud. Praegu saaks Myrakast märksa rohkem mossis näoga fotosid. Talle see talvevärk ikka üldse ei istu ...
Arvamused
  • 19.01.24, 06:05
Myraka ettevõtlusblogi: minu uue äri esimene tööots sel kuramuse talvel
VLND Burgeri omanikud (vasakult) Oskar Berggren, Kristo Leemet, Kris Süld ja Kristiin Elmat.
Saated
  • 04.01.24, 08:26
Tunnustatud toitlustusettevõtja: Kaja Kallast on lihtne süüdistada, kui ei taha peeglisse vaadata