Kuidas leida alahinnatud jalgpalliaktsiaid?

08. märts 2017, 11:00
Manchester Unitedi staar Zlatan Ibrahimovic.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170308/STANDARDTOP02/170309771/AR/0/AR-170309771.jpg

Möödunud aasta tulemused näitavad, et lühiajalised sportlikud saavutused tugeva ajalooga jalgpalliklubide majanduslikku edu kohe ei mõjuta, küll aga aktsia hinda, luues seeläbi investoritele soodsaid ostukohti.

Nii näiteks ei avaldanud möödunud hooaja väga head, või vastupidi, kehvad sportlikud saavutused suurt mõju ajalooliselt rohkelt kas kodu- või Meistrite Liiga tiitleid võitnud börsil noteeritud Manchester Unitedi, Torino Juventuse, Borussia Dortmundi ega AS Roma kohale majandustulemuste edetabelis (vt tabel loo lõpus). Samas oli aktsia hinna liikumine kooskõlas jalgpalliplatsil saavutatuga.

Kõigi nelja võrdluses kehvima hooaja teinud Manchester United suutis tõusta konsultatsioonifirmas Deloitte igal aastasel koostatava käibeedetabeli tippu – võrreldes eelmise aastaga kaks kohta. Hoolimata majandustulemuste paranemisest kaotati aga ootustele mittevastavate saavutuste tõttu 18 protsenti oma turuväärtusest. Seega suurenes küll ettevõtte bilansiline väärtus, kuid see ei kajastunud aktsia hinnas – trend oli vastupidine.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. March 2017, 20:15
Otsi:

Ava täpsem otsing