Aasta alguses maksab transport vähem

06. jaanuar 1998, 00:00

Aasta alguses on transpordi maksumus aasta keskmisest hinnatasemest mõnevõrra madalam. Saksamaa tehased ei ole uue aasta tellimusi veel jõudnud täita. Seetõttu pole vedajatel piisavalt koormaid Saksamaalt Eestisse. Prognooside kohaselt tõuseb kuu aja jooksul veo hind umbes 100 Saksa marka.

Eestist Saksamaale sõltub täiskoorma transpordihind palju juhusest. Endiselt on Eestist väljuvaid koormaid tunduvalt vähem kui sissetulevat kaupa. Seetõttu pole eksportvedudel autovedajate eesmärk kasumi teenimine, vaid võimalike väheste kulutustega Saksamaale jõudmine.

Suuremate ekspedeerimisfirmade hindades põhjustab lähema kahe kuu jooksul hinnakorrektsiooni ka uute lepingute sõlmimine autovedajatega.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing