Venemaale sissevedu väljaveost kallim

13. jaanuar 1998, 00:00

Venemaa on üks vähestest suundadest, millel ekspordikoorma vedu on kaks korda kallim võrreldes Venemaalt Eestisse tulevate koormate transpordiga.

Autovedajad küsivad täis ringihinna kliendilt juba Moskvasse sõidu eest. Moskvast eelistatakse tühjalt tagasi tulla ja võtta uus koorem peale Eestist. Tagasikoormate vähesuse tõttu võib Venemaal koorma ootamine venida pikaks. Laadimistöid pikendab ka sealne bürokraatia ja töösse suhtumine.

Suurem transpordi hinna muutus võib tekkida pärast 1. aprilli, kui Venemaa otsustab lõpetada TIR-süsteemi tunnistamise. Garantiikirjade õigeaegne organiseerimine piirile muudab ekspedeerijale veo korraldamise tunduvalt keerulisemaks ning vastavalt selle tõuseb ka teenuse hind.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:06
Otsi:

Ava täpsem otsing