Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hansa Investments tutvustas erastamisplaani

15. jaanuar 1998, 00:00

Investeerimisfirma Hansa Investments teeb Eesti Telekomi erastamisnõustaja konkursile pakkumuse koos Deutsche Telekomi ja France Telecomi erastamisel kaasa löönud investeerimispankadega Banque Paribas ja Dresdner Kleinworth Benson.

Konsortsiumi ajakava kohaselt saaksid Eesti Telekomi aktsiad vabalt kaubeldavaks kolme kuuga. Selle aja jooksul koostataks dokumentatsioon, tutvustataks ettevõtet investoritele üle maailma ja noteeritaks aktsiad sobival rahvusvahelisel börsil.

«Pakkumise Eesti Telekomi erastamisnõustaja konkursile teevad tõenäoliselt kõik maailma suuremad investeerimispangad,» ütles Hansa Investmentsi nõukogu esimees Joakim Helenius. «Enamik neist väljastpoolt Euroopat.»

Eesti Telekom käivitas sügisel rahvusvahelise konkursi leidmaks nõustaja ettevõtte 49% aktsiate börsile viimiseks. Personaalsed osalemiskutsed saadeti 15 mainekale investeerimisfirmale, kes on nõustanud teiste riikide samalaadsete ettevõtete erastamist või näidanud huvi Eesti Telekomi vastu. Pakkumuste esitamise tähtaeg on täna.

Eesti Telekomi juhatuse esimees Toomas Sõmera ütles, et 20. jaanuariks valitakse pakkujate hulgast välja 4, kellega peetakse edasi läbirääkimisi. Telekomi erastamisnõustaja selgub märtsiks.

Valitsuse otsuse kohaselt jäävad Eesti Telekomi gruppi börsile mineku hetkeks kaks strateegilist ettevõtet -- Eesti Telefon ja Eesti Mobiiltelefon. Telekomi osalused ASides TeleMedia, Eesti Kaugotsing ja EsData müüakse varem. ÄP

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing