Järjekordne hoop piimatööstustele

15. jaanuar 1998, 00:00

Eesti piimatööstused, kes alates käesoleva aasta algusest ei tohi toodangut turustada Euroopa Liidus, saavad uue hoobi. Alates veebruarist muudab Venemaa tolliarvestuse korda. See mõjutab otseselt meie piimatööstusettevõtete kasuminumbreid. Uue tolliarvestuse korra kohaselt lähtub Venemaa importtollide arvestamisel kauba kogusest, mitte deklareeritavast maskumusest nagu seni. Selle sammuga võtab Venemaa Eesti piimatööstustelt ära selle tee, mida viimased kasutasid topelttollidest möödahiilimiseks. Näiteks deklareerivad Eesti piimatootjad Venemaale eksporditava või kilogrammi hinnaks 14 krooni, lääneturule mineva või hind on aga 29 krooni. Venemaa uus tolliarvestuse kord on järjekordne näide sellest, et Eesti valitsus peab rohkem tähelepanu pöörama idasuhete parandamisele ja topelttollide kaotamisele. Ettevõtjad võivad küll mingiks ajaks leida võimaluse, et topelttollidest mööda hiilida, aga see on lühiajaline lahendus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing