Lätlaste mõtted olid Eestis

15. jaanuar 1998, 00:00

Riia börsil aktsiate hinnad küll murdosaliselt tõusid, kergitades Rietumu koguturuindeksit 0,19% võrra 142,67 punktini, kuid käibed olid väikesed, jäädes möödunud aasta lõpu tasemetele. Maaklerite kommentaari kohaselt köitis kõigi tegijate tähelepanu sedavõrd tugevalt Eesti Hoiu- ja Hansapanga ümber toimuv, et kohalik börs ajutiselt päris unarusse vajus. Ühe maakleri kommentaari kohaselt olid kõik kliendid Eestisse kolinud.

Leedu aktsiate juhtgrupp liikus kolmapäeval taas üles. Tugevamate tõusjate hulgas olid pangad, kusjuures päeva aktiivseim oli seekord Hermis, kelle arvele langes ligi pool kogu börsi käibest. Litin-indeks tõusis 17,1 punkti 909,18ni. A-nimekirjas polnud kindlat trendi ning Litin-A langes 14,62 punkti.

Vene aktsiad tõusid kolmapäeva hommikupoolikul küll tublisti, kuid päeva jooksul andsid tagasi kogu võidu ning RTS-indeks lõpetas päeva protsendise langusega. Maaklerid on jätkuvalt närvilised sündmuste võimaliku arengu pärast Aasia turgudel tulenevalt turul liikunud kuulujuttudest ning tugevamana avanenud USA turud ning tugev Dow ei suutnud neid muresid hajutada. Samuti olid kadunud teisipäeval vähesel määral nähtud lääne investoritest ostjad ning enamik suurinvestoreid seisis nüüd müügipoolel.

Aktsiaturud USAs tõusid teist päeva järjest ning see rahustas märgatavalt analüütikuid, kes olid peljanud esmaspäevase tõusu kiiret kadumist. Turul on tekkimas veendumus, et Aasia kriisiga seotud halvimad uudised on siiski seljataga ning peatselt avaldatavad ettevõtete majandustulemused peaksid tulema põhiliselt kooskõlas varemloodetuga. Kuna investorite põgenemine n-ö ohutusse sadamasse vähenes, langes tugevalt võlakirjaturg. Suuremate tõusjate seas olid pooljuhitootjad tänu Inteli oodatavalt tugevatele tulemustele, samuti pangad. Mõlemad grupid olid ka eelmise nädala suurlangejate seas, mis omakorda meelitas ligi uusi investoreid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing