Litsentsi kaotuse oht

20. jaanuar 1998, 00:00

Läti krediidiasutuste seadus näeb ette, et alates 1. aprillist peab Läti pankade põhikapital olema vähemalt kaks miljonit latti ehk 49,2 mln krooni. See tähendab, et osa kommertspanku võib tegevuslitsentsist ilma jääda.

Läti kommertspankade liidu andmetel ei suutnud 1. detsembri seisuga 8 Läti kommertspanka seda nõuet täita. Kõigi ohutsoonis olevate pankade juhid on avaldanud lootust, et nad suudavad põhikapitali suurendada ja et nende pank jääb püsima. Osa neist lubas põhikapitali suurendada kasumi arvel.

Läti Panga andmeil oli 1997. a Läti pankadele edukas. Aktivad kasvasid 45%, hoiused 36% ja kasum 70%. Läti Panga esindajate sõnul kujuneb 1998. aasta pankade konsolideerumisaastaks, et paremini konkureerida Eesti jt pankadega. B&B-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing