Saksamaa kardab seataudi levikut

20. jaanuar 1998, 00:00

Saksamaa põllumajandusministeeriumi korraldusel alustati laupäeval ühes Saksamaa kirdeosa seafarmis 62 000 sea tapmist seoses farmis avastatud punataudiga.

15 miljonit marka maksva operatsiooni eesmärk on tõkestada punataudi levik teistesse Saksamaa piirkondadesse. Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal Lostenis paiknevast farmist on sigu müüdud vähemalt kolmes teises liidumaas paiknevatesse farmidesse ning kohalike põllumajandusametnike ettekirjutuse kohaselt tuleb tappa ka kõik sealsed 20 000 Losteni farmist pärit siga.

Euroopa Liidu põllumajanduseksperdi Christina Kauli sõnul võidakse Saksamaa suhtes kehtestada sealiha ekspordikeeld, juhul kui punataudi ei saada kontrolli alla enne kolmapäeva, kui asja hakkab arutama ELi veterinaarkomisjon.

Tõkestamaks haiguse levikut naaberriiki Belgiasse kehtestasid sealsed põllumajandusametnikud karantiini enam kui 90 Belgia seafarmi suhtes, kuhu hiljuti oli Saksamaalt sigu imporditud.

Euroopa komisjon ütles eile, et ei plaani taudi tõttu Saksamaal sigade ja sealiha ekspordikeeldu kehtestada, kuid olukorda jälgitakse pidevalt. Küsimust arutatakse ELi veterinaarekspertide kolmapäevasel kohtumisel.

Eelmisel aastal tabas sama taud Hollandi seafarme, kus seni on jõus sigade ja sealiha ekspordikeeld. REUTERS-ETA

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing