Tekib suurim ravimikontsern

22. jaanuar 1998, 00:00

Novartise selle aasta kogumüük peaks olema 23,7 miljardit dollarit. Ühinenud firmadel aga küündiks see 28,8 miljardini, kusjuures nende turuväärtus oleks 120 miljardit dollarit.

Smit-Kline Beechami esindaja, kes eile teatas börsile ühinemisläbirääkimistest, hoiatas siiski, et ühinemise teokssaamise tagatisi ta seni anda ei saa.

Londoni analüütikud on seisukohal, et ühinemine oleks kasulik, sest firmad saaksid selle tulemusena vähendada turunduskulusid ja tugevdaksid oma positsiooni tootearenduses ja teaduslikus uurimistöös. Briti ravimifirma aktsia on viimase nädalaga Londoni börsil kerkinud 20 protsenti.

Ravimifirmade seiskohalt on konkurentsis edaspidi põhitähtsusega just uute toodete väljatöötamine. American Home Productsi enimmüüdav ravim on praegu Premarin, mida kasutatakse luuhõrenemisvastases ravis, ja Smith-Kline Beechami edukaim toode on Paxil, mis on masendusvastane ravim.

Ravimitööstuses on viimasel ajal toimunud hulgaliselt firmade liitumisi. Briti Glaxo ja Wellcome ühinesid 1995, Rootsi Pharmacia & Upjohn tekkis 1996 ning ?veitsi Ciba Geigy ja Sandoz moodustasid 1996 Novartise. KL-FT-ÄP

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing