Välivorm ja sisu

22. jaanuar 1998, 00:00

Kaitseminister Andrus Ööveli teisipäevase käskkirjaga keelati lahinglaskmine miinipildujatest Klooga laskeväljal.

Aasta aega on mehi treenitud ja nüüd polegi lõpptulemust, tõdes Postimehele Eesti suurtükiväe ülem, kolonelleitnant Guido Tiidolepp. Kolonelleitnandi jutus on tunda nördimust, et kaitsejõudude tegevjuhtkonnaga raksus olev kaitseminister on oma sellise tegevusega Eesti kaitsevõimesse müraka augu tulistanud.

See, et kuu aja pärast reservi arvatavad suurtükiväelased on ainult nn kuiva trenni teinud ning pole kordagi tõelist pauku proovinud, õgvendab ülemsuurtükiväelase arvates kindlasti totaalkaitsekontseptsiooni järgimist siinmail.

Ausalt öeldes tundub sellistel hetkedel, et Eesti kaitseväemängud on üleüldse kontseptsioonivabad.

Saab näha, kas täna uut tava- ja välivormi demonstreeriv kaitsevägi mõne aja möödudes ka totaalsusihadest läbiimbunud sisu millegi ajakohasema vastu vahetab.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing