Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Barcelona kohv
Café Barcelona ehk Barcelona kohv, kuum alkoholiga kohvijook, on Hispaanias sama populaarne kui Eestis Iiri kohv või hõõgvein. Alates jõuludest valmistatakse ka Eesti meelelahutuskohtades Barcelona kohvi, mille hind peaks olema samas klassis Iiri kohviga.
Sügavpruun kohvile omaselt läbipaistmatut kokteili sobib pakkuda digestiiviks igal aastaajal, kuid eriti külmal perioodil. Seda on lihtne valmistada ka kodustes tingimustes.
- suhkrut 1/2 spl
- kanget espressokohvi 1/2 tassi
- Torres 10 brändit 1/4 tassi
- vahukoort
Brändile lisatakse suhkur ja segu soojendatakse ahjus. Kuna tegemist on tugevamaitselise joogiga, pole oluline, kas kasutatakse tavalist või fariinisuhkrut.
Kui suhkru ja brändi segu on tuline, süüdatakse see põlema. Põletamine vähendab alkoholisisaldust, jättes maitseomadused siiski samaks.
Põletatud brändi valatakse kuuma joogiklaasi või espressotassi, sellele lisatakse kuum kange kohv ja vahukoor. Vahukoore puhul on soovitav kasutada tavalist 35% vahustatud rõõska koort. Pihustatavad balloonides vahukoored lahustuvad joogis kiiresti ega ole efektsed.