Eesmärk ja probleemiasetus

26. jaanuar 1998, 00:00

Ükski äriettevõte ei tööta eesmärgitult. On eesmärgiks kasum? Ei -- kasum on eesmärgistatud tegevuse kaudu saadud tulemus. Õigemini, selle rahaline mõõt. Niisiis, seadkem paika oma äriühingute tegevuse eesmärgid -- perspektiivsed ja lühemaajalised. Probleem on eesmärgipärase ja reaalsuses eksisteeriva olukorra vahe.

Nüüd fakt: Euroopa Liidu riikidesse saavad oma tooteid eksportida ainult Euroopa Liidu nõukogu direktiivi 92/46/EEC kohaseid ekspordisertifikaate omavad ettevõtted. Ükski kaheksast kontrollitud Eesti piimandusettevõttest ei vastanud neile nõuetele, aga kolmteist Leedu ettevõtet vastas.

Seega muutis esitatud fakt kõigi kaheksa eksportiva piimandusettevõtte tegevuse eesmärke, asetades iga ettevõtte ette kvaliteedi kontrollsüsteemi puudutava probleemi.

Tõdegem -- juhtimise põhitõed kehtivad. Seekord kehtivad need kaks:

  • ettevõtte väliskeskkond mõjutab ettevõtet alati rohkem, kui ettevõte seda mõjutada suudab;
  • realiseeruma kipub ikka halvem variant.
  • Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing